Vesić: Zamena drveća u Akademskom parku jer je trulo

- Priče da se drveće vadi zbog garaže su glupe i netačne - rekao je Goran Vesić, gradski menadžer

  • 1

Akademski park na Studentskom trgu će biti uređen i zaključavan tokom noći, a drveće u njemu je posečeno jer je bilo trulo, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić, koji je odbacio tvrdnje da se sve to radi kako bi tu bila napravljena garaža.

Vesić je novinarima rekao da je nadležni sekretarijat doneo odluku da drveće bude uklonjeno jer je bilo trulo i da će, umesto nešto više od 30 stabala, biti zasađeno novih 56.

Demantovan navodni razlog seče stabala: NE PRAVIMO PARKING, uklanjamo trula i bolesna stabla! (FOTO) 

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Priče da se drveće vadi zbog garaže su glupe i netačne - rekao je Vesić i podvukao da će Studentski park biti bolji i uređeniji nego što je do sada bio.

Taj park će, najavio je on, tokom noći biti zaključavan, od ponoći do pet ujutru, što je zahtev stanara okolnih zgrada, kojima je smetala buka, kao i uništavanje klupa i sprava za decu, iscrtavanje grafita.

Na pitanje novinara da se "sve radi preko noći", Vesić je odgovorio da to nije istina i upitao šta je loše u tome što se čiste grafiti, što će biti postavljene nove sprave za decu i što će trulo drveće biti zamenjeno novim.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Izgradnja garaže je, prema njegovim rečima, planirana ispod okretnice na Studentskom trgu i "ne treba praviti priču tamo gde je nema".

- Da li želite da ostavimo trula stabla, da li vam smeta što brišemo grafite i zatvaramo park noću da ne bude devastiran - upitao je gradski menadžer.

Gradonačelnik Siniša Mali je takođe upitao da li to što se prethodnih godina niko nije bavio zamenom trulih stabala, znači da ni aktuelna gradska vlast to ne treba da radi.

OSTATAK GALERIJE POGLEDAJTE OVDE

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    20. mart 2015 | 17:54

    "Ima neceg trulog, u drzavi - Danskoj"... (V.Sekspir - "Hamlet".)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA