Seča stabala u Akademskom parku nema veze sa izgradnjom garaže!

Direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije Aleksandar Dragišić je istakao da drveće mora biti zamenjeno jer je dotrajalo i predstavlja opasnost

  • 2

Seča stabala u Akademskom parku nema veze sa izgradnjom podzemne garaže, jer će se garaža nalaziti ispod okretnice trolejbusa i njenom izgradnjom neće biti narušen nijedan deo parka, izjavio je danas direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije Aleksandar Dragišić.

- Seča drveća nema veze sa izgradnjom podzemne garaže, tamo se ne pravi nikakva građevinska površina, ništa se ne menja, radi se samo zdrava rekonstrukcija parka - rekao je Dragišić Tanjugu.

Podsećajući da je Zavod dao uslove i saglasnost za rekontrukciju parka, zajedno sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Beograda, on je istakao da drveće mora biti zamenjeno jer je dotrajalo i predstavlja opasnost.

- Gradsko zelenilo vodi projekat u skladu sa evropskim modelima rekonstrukcije i staze će biti u potpunosti zaštićene - naveo je Dragišić i dodao da će se park noću zatvarati zbog bezbednosti.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako je dodao, nakon rekontrukcije u parku će biti više stabala nego što ih je do sada bilo.

- Znam da ljudi vole staro drveće jer izgleda impozantnije, ali sve ima svoj vek, kao i čovek - istakao je Dragišić i dodao da očekuje da do kraja godine rekosntrukcija bude završena.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako je objasnio, rekonstrukcija se sastoji iz četiri faze, a sada se sadi 14 novih sadnica, sedam platana i sedam sadnica dekorativne kruške.

- Ako su dva Zavoda dala saglasnost znači da mislimo da je sve uredno. Ako građani primete nepravilnosti reagovaćemo na to, jer nam je cilj da to bude park za primer kao što je uvek i bio - zaključio je Dragišić.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje

    21. mart 2015 | 18:35

    Jaooo kad se samo setim... Leto a mi se okupimo na klupice uz pivce i gitaru i uzivamo eeeee!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA