Uzrok pada fasade u centru Beograda je NJENA DOTRAJALOST!

U zgradi sa koje je pala fasada, koja je sinoć povredila dečaka, nije formirana skupština stanara čiji zadatak je da vodi računa o stanju zgrade

  • 6

Sekretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić izjavila je danas da je uzrok pada  fasade u Makedonskoj ulici u Beogradu, kada je teže povređen jedan dečak, njena dotrajalost. Komunalni i građevinski inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove sinoć i danas su obišli lokaciju u Makedonskoj ulici gde je sinoć pala fasada.

Zagorka Panić je rekla da su građevinski inspektori danas na terenu konstatovali da na fasadi u skorije vreme nisu izvođeni radovi i da su uzroci pada dotrajalost i vremenski uslovi. Prema njenim rečima, u zgradi nije formirana skupština stanara koja je trebalo da vodi računa o stanju zgrade, a samim tim i fasade, i da prijavi eventualni problem.

- Prema našim saznanjima, oni nisu učinili. Naložiće im se da što pre formiraju skupštinu stanara, a biće preduzeti i ostali koraci, u skladu sa propisima - kazala je Panić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srce

    21. mart 2015 | 18:59

    Sada neka lepo I materijalno I moralno snose odgovornost stanari zgrade. Strasno, ne mogu da verujem, tolike fasade u centru su restaurirane , a ta nije, i to tako oronula. ZAR TO NIKO NIJE VIDEO DO SADA???

  • Zuze

    21. mart 2015 | 23:48

    Dotrajala je i oronula skoro cela Srbija, osim par kuća.

  • Gavrilo

    21. mart 2015 | 23:37

    Kao u svim normalnim drzavama poslati firmu koja ce fasadu obnoviti a racun ispostaviti vlasnicima stanova kao i odstetni zahtjev za povredu decaka. Kad bi se ovako radilo nebi se ovako nesto ni dogadjalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA