SVEŠTENIK SPC: Neprimereno postavljanje krstova u Akademskom parku! (FOTO)

Prema rečima Pavlovića, neprimereno je postavljanje krsnog znaka, odnosno "upotreba" krsta, bez razumevanja njegove svrhe, i na onim mestima i u slučajevima koji crkvenoj tradiciji i hrišćanstvu nisu poznati

  • 9

Pravo je građana da iznose svoje mišljenje, ali je neprimereno postavljanje krsnog znaka u slučajevima koji crkvenoj tradiciji nisu poznati - izjavio je danas glavni i odgovorni urednik Televizije Hram, prota Stojadin Pavlović, povodom stavljanja krsta na napisom

Stari grad na protestu zbog seče stabala u Studentskom parku.

Prema rečima Pavlovića, neprimereno je postavljanje krsnog znaka, odnosno "upotreba" krsta, bez razumevanja njegove svrhe, i na onim mestima i u slučajevima koji crkvenoj tradiciji i hrišćanstvu nisu poznati.

- Ne mešamo se u rad stručnih službi Sekreterijata za zaštitu životne sredine, Zavoda za zaštitu prirode i JKP Zelenilo u odnosu na procenu dotrajalosti stabala na zelenim površinama - naglasio je Pavlović.

Uslov je, prema njegovim rečima, da parkovski prostor na kojem su posečena stabla bude popunjen mladim sadnicama drveta.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

- U tradiciji našeg naroda je "da onaj ko se bavi kalemljenjem ima pravo da poseče okalemljenju biljku" - navodi Pavlović.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Krst se, kao najpoznatiji hrišćanski simbol, nalazi na hramovima i unutar njih, na mestima gde za to postoji blagoslov Crkve, na predmetima koji se koriste  bogosluženjima, u hrišćanskim domovima i na grudima hrišćana koji to nose kao zaštitu, podseća Pavlović.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Савица

    23. mart 2015 | 14:54

    ЈОШ ЈЕДНА ОД БУДАЛАШТИНА ДЕМОКР. СТРАНКЕ. - ДРПОКРАТСКЕ СТРАНКЕ. МЕШАЊЕ ЕКОЛОГИЈЕ И ПОЛИТИКЕ.

  • Zivorad

    23. mart 2015 | 13:39

    dokle popovi misle da se mesaju u svaku sferu svakodnevnog zivota? koga briga sta oni misle o bilo cemu, njihovo je da se bave svojim poslom u svojim crkvama i nista vise. nije ovo pravoslavna dzamahirija

  • Dragana

    23. mart 2015 | 16:44

    A primereno je da se crkvena lica voze u besnim automobilima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA