Na sahranu u Beogradu čeka se tri dana!

Redakciji Telegrafa javili su se građani koji tvrde da imaju problem sa zakazivanjem sahrane svojih najbližih. Direktor JKP "Pogrebne usluge" tvrdi da u Beogradu nema takvih problema

  • 0

Redakciji Telegrafa.rs poslednjih dana javilo se nekoliko građana koji tvrde da imaju problem sa zakazivanjem sahrane svojih najbližih. Oni kažu da na sahranu pokojnika čekaju i po pet dana, a nekad i duže!

Međutim, Dragan Baltovski, direktor JKP "Pogrebne usluge", to demantuje, i kaže da u Beogradu nema problema sa sahranama pokojnika.

- Za sahranu u Beogradu čeka se najduže tri dana, što je odavno utvrđena procedura, osim ako po zahtevu porodice taj rok ne bude duži. Ne postoji nikakva lista čekanja na sahranu, niti imamo bilo kakvih problema u tom pogledu - kaže Baltovski.

Njemu nije poznat ovaj problem građana.

- Jedini problem prilikom zakazivanja sahrane može biti nepotpuna dokumentacija koju građanin treba da priloži – napominje Baltovski, i dodaje da na zahtev porodice zakazivanje sahrane može biti brže, ali i sporije od predviđenog.

- Moguća je i sahrana odmah sutradan, naravno, pod uslovom da porodica poseduje zakonom propisanu dokumentaciju za zakazivanje i obavljanje sahrane. Takođe, po želji porodice, sahrana može biti zakazana i za pet, šest ili 10 dana radi prisustva rodbine iz inostranstva – kaže direktor JKP "Pogrebne usluge".

Dragan Baltovski objašnjava da je za zakazivanje sahrane određena procedura, koja je na snazi već duži niz godina.

- Potrebno je da porodica donese potvrdu o smrti ili izvod iz matične knjige umrlih, na osnovu čega se vrši zakazivanje sahrane na jednom od 10 grobalja koja se nalaze u sastavu JKP "Pogrebne usluge". Naša dežurna služba radi 365 dana u godini, 24 sata dnevno. Po zahtevu stranke naš servisni referent dolazi i u stan, gde se mogu obaviti sve formalnosti – objašnjava naš sagovornik.

(Darko Zlojutro / Foto: Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA