SINIŠA MALI: Razmena iskustva sa Portugalijom o koncesiji Beogradskog aerodroma

Mali i Ponce de Leon, direktor "Aerodroma Portugali", su ovom prilikom zajedno obišli Lisabonski aerodrom i razgovarali o tome na koji način bi iskustva iz Portugalije mogla da budu korisna za koncesiju aerodroma "Nikola Tesla"

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se poslednjeg dana posete Lisabonu sa Horheom Ponceom de Leonom, predsednikom upravnog odbora i direktorom "Aerodroma Portugali". Tema razgovora je bila koncesija aerodroma i razmena iskustva u ovoj oblasti, s obzirom na to da ova kompanija upravlja sa 10 aerodroma na teritoriji Portugalije.

Mali i Ponce de Leon su ovom prilikom zajedno obišli Lisabonski aerodrom i razgovarali o tome na koji način bi iskustva iz Portugalije mogla da budu korisna za koncesiju aerodroma "Nikola Tesla".

Važno je da se informišemo o dobrim primerima koncesije, kao što je Lisabonski aerodrom, s obzirom na to da sličan model planiramo da primenimo i na Beogradski aerodrom. Oni ovaj model primenjuju od 2012. godine, a aerodrom je imaostopu rasta među najvećima u Evropi – kaže Mali.

On dodaje da je od ključne važnosti da se prouče model i regulativa prilikom koncesije koja aerodrom "Nikola Tesla" očekuje ove godine.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Imamo slične ciljeve kao što si imali i Portugalci, a to je da Beogradski aerodrom postane regionalno čvorište, što samim tim povećava atraktivnost Beograda kao turističke destinacije. Zajednički cilj je i povećanje broja putnika – ističe gradonačelnik.

Koncesionar "Aerodroma Portugalij" je francuskafirma "Vinci Airports" sa kojom je potpisan Memorandum o razumevanju o razvoju međunarodnih aerodroma u Srbiji za vreme boravka francuskog premijera Manuela Valsa u Beogradu.

Gradonačelnik napominje da je upravo zbog toga želeo da se uveri kako u praksi funkcioniše taj model.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA