Ukoliko ne bude ispoštavan rok za rekonstrukciju Vojvode Stepe, izvođač plaća penale

Gradska vlast nezadovoljna je radovima u ulici Vojvode Stepe. Prema rečima Gorana Vesića, izvođač radova će biti kažnjen za kašnjenje i neće više biti u prilici da radi nijedan projekat u Beogradu

  • 7

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da nije zadovoljan dinamikom radova u Ulici vojvode Stepe i da će izvođač radova biti kažnjen ako rekonstrukcija ne bude završena u predviđenom roku.

- Nažalost, prema ugovoru koji je zatekao ovu gradsku vlast, penali za kašnjenje mogu biti naplaćeni tek posle 11. jula 2015, kada je, prema ugovoru predviđen  završetak rekonstrukcije Vojvode Stepe. Grad insistira da radovi budu gotovi do predviđenog datuma. U suprotnom za svaki dan kašnjenja biće naplaćeni veliki penali i taj izvođač neče više biti u prilici da radi ni jedan projekat u Beogradu, jer će biti stavljen na „crnu” listu – ukazao je Vesić u „Beogradskoj hronici”.

On je dodao da je projekat loš jer se nikada u Beogradu nije desilo da se od jednom zatvori ulica od 4,5 kilometra. Prema projektu je predviđeno da se 10. aprila otvori prva, a 25. aprila druga rekonstruisana deonica, koja uključuje potez od Ulice Save Mašković do marketa „Super Vero”, najavio je gradski menadžer.

On je najavio da će primiti zakupce prostora iz Vojvode Stepe, koji zbog radova imaju i do 70 odsto manji promet, kako bi im se pomoglo da prevaziđu ovaj period.

Foto: Ilustracija/e-stock.us/Miloš Rafailović Foto: Ilustracija/e-stock.us/Miloš Rafailović

Kada je reč o projektu "Beograd na vodi”, Vesić je rekao da će sve u vezi tog velikog projekta biti definisano ugovorom koji će biti potpisan za nekoliko sedmica, posle čega će javnost biti upućena u sve detalje. On je istakao da se trenutno raščišćava teren i da je Grad zadovoljan urađenim poslom, a koji će, između ostalog, omogućiti izmeštanje i autobuske stanice, završetak Prokopa, kao i drugih velikih projekata koji su tapkali u mestu decenijama u nazad.

Vlasnik i direktor firme MBA "Miljković" Branko Miljković, koja je izvođač radova na ovoj ulici, za kaže da ne razume izjavu gradskog menadžera i da ne može da shvati šta je prouzrokovalo takav komentar.

Iako su radovi krenuli u najgorem zimskom periodu, projekat nije ugorožen. Sve eventualne penale koje kao firma moramo da platimo mi ćemo platiti, ali ja bih da ipak sačekao predviđeni rok koji je 11. jul. Tvrdim još jednom da projekat nije ugorožen - kaže Miljković.

Foto: e-stock.us/Miloš Rafailović Foto: e-stock.us/Miloš Rafailović

Miljković dodaje da kompletnu deonicu radi firma MBA "Ratko Mitrović", da će sve biti po predviđenom planu, i da jedini problem koji su imali pri radovima jeste jedan deo ulice na kome projektant nije mogao da predvidi sve faze i to samo iz jednog razloga, jer se ispod samog asfalta nalaze ogromne instalacije, ali da čak ni to neće promeniti tok radova.

Ne razumem samo sumnju u našu kompaniju koja je sve što je radila na teritoriji grada Beograda do sada završila u dogovorenom roku - zaključuje Miljković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taxidriver

    4. april 2015 | 10:32

    E sad nek izvodjač požuri sa radovima pa ćemo propadati kroz asfalt sa sve kolima a već kod Vera pre 20 dana pucale nove vodovodne cevi...

  • Omg

    4. april 2015 | 10:25

    Pa da, da su platili sve kao što je trebalo, do sad bi radovi bili gotovi, kao i uvek.. Što znači da će sami sebi da plaćaju penale..

  • Jedno pitanje

    4. april 2015 | 10:01

    Da li bas uvek sve mora da nam se desi pa da uvidimo da gresimo? Moze li nesto i da se predvidi i osmisli pre nego se upustimo u radove. Kada pogledam Beograd na vodi pa on izgleda fascinantnije od Njujorka i Dubaija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA