DA LI JE FEJSBUK KRIV ZA SVE? Sve više lepih, a samih Beograđanki kojima niko ne prilazi!

Prestale su da veruju u bajke o ''princu na belom konju''. Sve što žele je da imaju nekog sa kim će da podele neke lepe trenutke, razmenjuju poljupce. Nekog ko će im biti i prijatelj i ljubavnik

- Nisam neko ko izlazi baš često, ali ipak volim da sa društvom izađem vikendom, uglavnom sa drugaricama. Dešava se da momci priđu, ali retko. Često su tu izgovori poput - ne želim ozbiljnu vezu i slično.

Mada smatram da ne možeš od početka znati da li će neka veza biti ozbiljna ili ne. Imala sam nekih vezica, što je u redu kada si klinka od 19, 20 godina, ali to kasnije može biti problem - ispričala nam je Olivera, koja je samo jedna od mnogih Beograđanki koje danas teško pronalaze svoju srodnu dušu.

Pokušali smo da saznamo zbog čega je to tako. Da li je tehnologija kriva za to, ili je muškarcma ponestalo hrabrosti da priđu devojkama ili je mozda neki drugi faktor u pitanju?

Prema rečima psihologa Aleksandre Janković, izgubio se danas standard da muškarac priđe ženi, koja čeka da on načini prvi korak. Nema direktne komunikacije, sve se svelo na internet.

- Generalno vreme je danas otuđeno, realnost je preko društvenih mreža. Manje ima direktnog kontakta. Mladi danas kad izađu, izvade svoje telefone i komuniciraju sa onima koji nisu prisutni.

Ne ostavljaju šansu da se tu drugi uključe. Umesto da daju broj telefona, razmenjuju fejsbuk profile, koji predstavlja jedan od načina da preuzmu kontrolu - objasnila nam je Jankovićeva. I dodala da je ranije bilo više mogućnosti da upoznate nekog. Ako izlazite na neko mesto, ljudi vas prepoznaju, i stavljaju u isti koš, džezeri, rokeri i slično.

Beograđankama nije lako. Prestale su da veruju u bajke o ''princu na belom konju''. Sve što žele je da imaju nekog sa kim će da podele neke lepe trenutke. Nekog s kim će da šetaju Kalemegdanom, razmenjuju poljupce, smeju se. Nekog ko će im biti i prijatelj i ljubavnik.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kako nam je psiholog Aleksandra Janković rekla žena se i danas smatra plenom koji treba uloviti, a muškarac je lovac koji treba da je ''ulovi''. Međutim, u današnje vreme, nije neobično da devojke startuju muškarce, ali se retko desi da se bilo kakva dalja komunikacija nastavi.

- Devojke danas po klubovima provokativno igraju, i na taj način su se pokazale i čekaju da muškarac načini prvi korak i da im priđe. Dešava se i da devojka priđe muškarcu, ali kad ona to učini, njegova ekipa ga diskvalifikuje, u smislu kakva je to devojka koja prilazi muškarcu - završava psiholog Aleksandra Janković.

Neka istraživanja pokazuju da muškarci više ne padaju na ''skockanu'' lepoticu, koja je tip-top sređena. Njihovo čulo vida je ''prezasićeno'' tip-top sređenim cicama, koje viđaju svakodnevno na ulicama, TV-u, u časopisima.

Danas će ih pre privući prijatan osmeh i topao pogled. Kada bi manje gledali u svoje ''pametne telefone'', veća je mogućnost da im se pogled susretne s nekom lepom devojkom umesto s telefonom.

(J.Marović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vozd

    7. april 2015 | 23:39

    Pa nije bas tako.Sanjaju muskarca sa puno para situiranog i obavezno da bude papucar.E drage dame nece moci proslo je to vreme.Znam ih gomilu koje su same i dalje zive u bajkama a meni se smejale sto imam troje dece.Samo sedite po kaficima.Vama rastu apetiti a meni deca.

  • miki9

    7. april 2015 | 23:23

    samo cu napisati sex&city i 50 nijansi sive. ko je razumeo shvatice. zene su se totalno pogubile u ovom modernom svetu, moderna zena, jednakost polova. postale su kao muskarci, posao u banci, kola, kome ja da perem i radjam decu hah. uopste ne kapiraju sta znaci ostvariti se kao zena. posle se cude sto im prilaze samo sabani.. pa ostali su samo sabani i gejevi.

  • Brutus

    7. april 2015 | 23:51

    ne prilaze im zato što glume ludilo, koji god pristup da odabereš, oduvaju te kao poslednjeg džibera, a kad vide šta vozim, odmah okrenu na ljubaznost. E pa za to imam sponzoruše, a meni treba devojka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA