SAKRIVAJU SE POD KREVETE: Evo ko su lažni pacijenti u Urgentnom centru u Beogradu!

Beskućnike u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije teško je otkriti jer tu dolaze kao pacijenti kako bi se zgrejali i dobili obrok, a osoblje Urgentnog kaže kako ih je sve teže sprečiti

  • 6

Svetu je poznat slučaj beskućnika koji je danima živeo u bolnici i pretvarao se da je lekar. U Srpskim bolnicama sakrije se poneki beskućnik ali on najčešće izigrava pacijenta kako bi našao sklonište bar na jednu noć.

- Beskućnici su veliki problem. Najviše ih ima kada je zima. Dolaze u Urgentni da se malo zagreju i da tu provedu noć, kaže Nataša glavna sestra Urgentnog centra.

Beskućnike u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije teško je otkriti jer tu dolaze kao pacijenti.

- Ranije smo mogli da ih sprečimo da uđu i ometaju kako rad doktora tako i pacijente, sada je to teže. Oni, takođe, kao i svi drugi pacijenti mogu da otvore karton, ali oni to ne rade da bi se lečili, kaže sestra Nataša.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sestra Nataša objasnila je da se beskućnici sakriju na krevete ili u razne ćoškove zgrade kako bi na toplom proveli noć:

- I tako u hladnim noćima bukvalno se uvuku, uzmu neki od kreveta i legnu na njega. Provedu tu noć, jer osoblje misli da su pacijenti koji su tu došli na lečenje.

Pored problema sa beskućnicima Uregntnom centru problem predstavljaju i samci koji više nisu za bolničko lečenje.

- Imamo još jedan veliki problem. To su pacijenti koji nemaju familiju i žive sami. Kada dođu na Urgentni mi ih primimo, saniramo, ali onda ne znamo gde dalje da ih uputimo. Oni su završili bolničko lečenje, a mi nemamo gde da ih pošaljemo. Kod nas u Srbiji, nažalost ne postoje ustanove koje bi takvog pacijenta preuzele od Urgentnog, kaže Nataša.

(Telegraf.rs/Srbijadanas.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA