Pogledajte kako se čiste grafiti u Beogradu (FOTO)

Istakavši da je glavna poruka ove akcije da svi moramo zajedno voditi računa o izgledu mesta u kome živimo, Goran Vesić je podsetio da grad pripada svim svojim građanima

  • 3

- Većina fasada pod zaštitom države biće pokrivena kamerama kako bismo identifikovali one koji ispisuju grafite i sprečili ponovne pokušaje oštećenja gradskih fasada - rekao je gradski menadžer Goran Vesić, prisustvujući danas akciji uklanjanja grafita u centru grada.

Akciji koju su radnici „Gradske čistoće” i „Beograd-puta” započeli u Ulici 1300 kaplara prisustvovali su i Borko Milosavljević, pomoćnik gradonačelnika za komunalne sisteme, Milutin Folić, glavni gradski urbanista, Ivan Tejić, direktor JKP „Beograd-put”, i Darko Glavaš, direktor „Beokom servisa”.

Istakavši da je glavna poruka ove akcije da svi moramo zajedno voditi računa o izgledu mesta u kome živimo, Goran Vesić je podsetio da grad pripada svim svojim građanima.

– Ne postoji ta gradska služba ili komunalna policija koja može da sačuva grad ako ga mi samo ne čuvamo. Zato želimo da u ovu akciju uključimo građane, škole, nevladine organizacije, sve koji mogu i žele da pomognu, jer ako ga zajedno ne budemo čuvali, Beograd će biti ružan grad.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Ideja nije da se samo očisti prostor kao takav, već da se kod sugrađana probudi svest o očuvanju grada, počev od hodnika i ulaza zgrade u kojoj živimo pa sve do ulice. Ako u tome uspemo, onda smo pobedili, jer grad može da bude lep samo ako to svi zajedno želimo. Grad je onakav kakvim ga mi napravimo, a postavljene kamere predstavljaju preventivu, uz nadu da nećemo morati da ih koristimo.

Sve što radimo, činimo u interesu svih naših sugrađana i nadam se da će građani učiniti sve što je potrebno da Beograd napravimo čistim i urednim – rekao je Goran Vesić.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA