Počeo upis u vrtiće, grad Beograd pomaže roditeljima sa 80 odsto

Roditeljima će na raspolaganju biti 8.500 mesta u državnim i oko 1.700 u privatnim vrtićima

  • 0

Danas je počeo upis u vrtiće za 2015. i 2016. godinu i trajaće do 30. aprila. Kako je izjavila članica Gradskog veća Tanja Popović, od 1. septembra, roditelji čija deca ne budu upisana u državni vrtić, svoju decu mogu upisati u privatno obdanište, po ceni koja je približna državnoj ustanovi.

Kako je na RTS - u objasnila, za prijem dece akreditovana su 54 privatna vrtića, a grad će učestvovati u plaćanju sa 80 odsto.

- Dete koje bude na listi čekanja u državnom moći će od 1. septembra da ode u privatni vrtić. Ekonomska cena u državnim vrtićima je 27.700 dinara, od čega 80 odsto plaća grad, odnosno 22.160 dinara. Tako će biti i u privatnim, grad će plaćati 22.160 dinara, a roditelji razliku. Cena će biti slična u privatnim i državnim vrtićima, tako da će za roditelje cena isto biti oko 5.500 dinara - objasnila je Popović.

Članica Gradskog veća dodala je da je roditeljima na raspolaganju 8.500 mesta u državnim vrtićima, oko 1.700 u privatnim, dok postoji mogućnost da, ukoliko Sekretarijat za socijalnu zaštitu to odobri, bude obezbeđeno još 20 odsto mesta.

- Za samo godinu dana smanjili smo listu čekanja za 1.500 mesta i nadam se da do kraja mandata više nećemo imati liste čekanja, da ćemo svu decu moći da upišemo - rekla je Tanja Popović.

Foto-ilustracija: Profimedia/Oredia Foto-ilustracija: Profimedia/Oredia

Prema njenim rečima tome će doprineti i vrtić u naselju Stepa Stepanović koji bi trebalo da bude otvoren u maju.

- Vrtić u naselju Stepa Stepanović je završen. Čeka se da se završi konkurs za prijem zaposlenih. Očekujemo da će u maju biti otvoren. Tu će biti primljeno oko 100-200 dece - istakla je članica Gradskog veća.

Upis u vrtiće za 2015. i 2016. počeo je danas i trajaće do 30. aprila.

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA