NO PASARAN! Taksisti dobili bitku, "Uber" ne dolazi u Srbiju?!

Najavu da će sledećeg meseca u Beograd stići kompanija koja putem android aplikacije nudi alternativu klasičnom taksiju, uzburkala je domaća udruženja, ali "Uber" ipak neće dobiti dozvolu

  • 21

Dok se gradske vlasti u Beogradu zajedno sa taksistima bore protiv ilegalnih vozača koji naplaćuju vožnju, šuška se da bi ovo tržište moglo da postane još tesnije već krajem maja.

Naime, pored domaćih "divljaka", taksistima u glavnom gradu konkurencija bi mogla da bude i američka firma "Uber" koja putem mobilne aplikacije spaja putnike s najbližim slobodnim vozačima, bez obzira na to da li su u pitanju profesionalni taksisti ili ne.

Najavu da će sledećeg meseca u Beograd, kao i u ostatak regiona, stići kompanija koja putem android aplikacije nudi alternativu klasičnom taksiju, uzburkala je domaća udruženja.

Beogradski taksisti su se tim povodom u sredu našli za stolom sa nadležnima iz Ministarstva za saobraćaj kako bi stali na put prevozu koji smatraju nelegalnim i nebezbednim.

Foto-ilustracija: Tanjug/Sava Radovanović Foto-ilustracija: Tanjug/Sava Radovanović

- Stav svih udruženja i taksista je da ćemo se boriti svim silama da sprečimo dolazak "Ubera" - kaže Aleksandar Bijelić iz Saveza taksi udruženja Srbije.

- Tvrdim da to nije dobro ne samo za nas taksiste zbog nelojalne konkurencije, već pre svega za građane i njihovu bezbednost. Konstantno se borimo protiv nelegalnih taksista, a ova aplikacija pomaže upravo takvima da dođu do mušterije. I stav Ministarstva je da neće dozvoliti bilo kome sa takvom aplikacijom da radi jer je to u suprotnosti sa zakonskom regulativom.

Inače, uz pomoć "Uber" aplikacije svaki korisnik android telefona može praktično da bude i klijent i taksista, nezavisno od toga da li ima taksi dozvolu.

To nije profesionalni vozač sa licencom, a ne vozi ni profesionalno vozilo koje mora na tehnički pregled svakih šest meseci.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alex

    23. april 2015 | 13:54

    Onda se trebaju i autobuski prevoznici buniti najavom izgradnje metroa... Uber savrseno radi i nema para na crno, samo karticom se placa i to ne odgovara taxistima..za pocetak treba da taxistima uvedu fiskalne racune..

  • djordje

    23. april 2015 | 15:05

    Ha ha ha nije sigurna? Pa u 60 zemalja sveta postoji a kod nas nije sigurno?Nista nije dobro kad ne moze da se pljackaju ljudi? To je Srbija?

  • kancel

    23. april 2015 | 14:30

    "– Tvrdim da to nije dobro ne samo za nas taksiste zbog nelojalne konkurencije, već pre svega za građane i njihovu bezbednost." Pitaj onog gaya shto je dobio po tamburi pre neki dan dal je bezbedno voziti se taksijem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA