Uklonjena deponija ispod Brankovog mosta

Zajedničkom akcijom nadležnih organa i radnika komunalnih preduzeća očišćeno još jedno ruglo grada

  • 0

Nakon prijave građana da se ispod Brankovog mosta u Karađorđevoj ulici nalazi divlja deponija, nadležni inspektori uz pomoć radnika iz nekoliko komunalnih preduzeća očistili su danas taj pojas.

Zajedničkom akcijom Sekretarijata za inspekcijske poslove, javnih komunalnih preduzeća "Zelenilo – Beograd" i "Gradska čistoća", kao i Odeljenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima "Čvorište" taj deo više ne predstavlja ruglo grada.

- Prostor ispod mosta u Karađorđevoj i okolnim ulicama zaista je bio ruglo ovog dela grada, posebno ako se ima u vidu da se veliki broj turista koji kod nas dolazi brodom prvo susretne sa delom oko Brankovog mosta. Nadležni organi će nastaviti sa ovom i sličnim akcijama, kako bi se trajno promenila slika o komunalnom redu u gradu – kaže Nebojša Tomić, pomoćnik resornog sekretara.

Kako bi akcija bila uspešna, dodaje Tomić, a otpad bio odlagan na predviđena mesta, potrebna je i veća odgovornost građana,

Za stvaranje  divljih deponija i ostavljanje smeća na nepredviđenim mestima propisane su kazne od 5.000 dinara za fizičko lice, 20.000 dinara za pravna lica i preduzetnke, pa do milion dinara, ako se pokrene prekršajni postupak.

- Cilj je da čistoća bude na nivou kakav priliči jednom glavnom gradu. Takođe, svedoci smo da se u poslednje vreme sve više vodi računa o zaštiti životnog okruženja lokalnim akcijama, koje smo zajednički sprovodili sa beogradskim opštinama, do globalne "Očistimo Srbiju" - smatra Tomić.

Više od 3.000 kubika smeća do sada je odneto u čišćenju beogradskog priobalja u združenoj akciji nadležnog sekretarijta, komunalnih preduzeća i "Čvorišta".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA