Siniša Mali: „Beograd na vodi” najveći projekat u Evropi

Siniša Mali istakao da je "Beograd na vodi" najveći projekat u Evropi i da svi treba da budemo ponosni zbog toga

  • 3

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je prilikom potpisivanja Ugovora o zajedničkom ulaganju u projekat „Beograd na vodi", da je trenutno to najveći projekat ovoga tipa u Evropi i treba da budemo ponosni što će biti realizovan u našoj zemlji.

Gradonačelnik je u ime Beograđana čestitao Vladi Republike Srbije i gospodinu Mohamedu Alabaru, ispred kompanije „Igl Hils" na potpisanom ugovoru.

–Ovo je važan dan za Beograd, važan dan za Srbiju, i početak ostvarenja više decenijskog sna da se Beograd spusti na ovaj deo reke Save. Takođe, projekat „Beograd na vodi” će promeniti život u Beogradu, promeniće perspektivu i budućnost ovog grada, ali će doprineti i pokretanju naše građevinske industrije, privrede, zapošljavanju naših ljudi i ostvaranju novih radnih mesta.

Takođe, kroz ovako širok projekat pokazujemo da smo stvorili pozitivno investiciono okruženje i da možemo da privučemo velike investitore, ali i da ih zadržimo – istakao je gradonačelnik.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

On se posebno zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću, bez čije vizije i usmerenja,kako je rekao, danas ne bi ni bilo ovog ugovora, kao i ministraki Zorani Mihajlović, čije je ministarstvo bilo ključno za sve aktivnosti koje su vezane za ovaj projekat.

Ovo je primer kako institucije republičke i gradske mogu da rade kao tim i rešavaju probleme. Posledica tog rada je da smo do danas uspeli da uklonimo 190 objekata na području gde će se izvoditi prva faza „Beograda na vodi”. Obezbedili smo smeštaj za 90 porodica iz Savamale i uklonili 46 brodova, koji su samo ružili grad – ukazao je Mali i podsetio koliko je samo obnovljena zgrada Beogradske zadruge, gde je danas i potpisan ugovor, promenila izgled tog dela srpske prestonice.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    27. april 2015 | 11:49

    Dodji u Austriju da vidis koliki je projekat naselje Aspern...Ne lazite ljude koji gledaju Farme i Parove da sve sto vi gradite a jos nista ne sagradiste da je najvece najbolje i najmodernije!

  • Red zmaja

    27. april 2015 | 09:23

    Ako ovo uspe imate moj glas zauvek....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA