VEHABIJE NAM OTELE ĆERKU (18): Hoće od nje da naprave bombaša samoubicu! Dramatičan apel porodice Rajković iz Beograda

- Ljudi, pomozite, mi više ne znamo šta da radimo! Plašimo se da će naša Ana biti iskorišćena za terorističke napade ili za trgovinu organima - kažu očajni roditelji otete Ane Rajković

  • 45

Samo tri dana pre teroristilčkog napada vehabije Nerdina Ibrića na policijsku stanicu u Zvorniku, u kom je ubio jednog, a ranio dvojicu policajaca, u Beogradu su džihadisti oteli Anu Rajković (18). Njeni roditelji strahuju da će ona biti iskorišćena za terorističke napade ili trgovinu organima.

DA LI JE SRBIJA SLEDEĆA NA METI VEHABIJA? Teroristički napad u Zvorniku izazvao strah u regionu

Kako prenosi "Informer", Jasna i Dragan Rašković su saznali da je njihovu ćerku vrbovala izvesna Ismeta koja ju je potom otela. Ismeta planira da je prebaci u Mali Zvornik, a odatle u Bosnu, na teritoriju vehabija. Celu situaciju otežava činjenica da policija ne može da im pomogne jer im je ćerka punoletna.

- Ljudi, pomozite, mi više ne znamo šta da radimo! Plašimo se da će naša Ana biti iskorišćena za terorističke napade ili za trgovinu organima. Imamo informacije da će džihadisti tokom prvomajskih gužvi pokušati da je prebace u Bosnu, to je onda kraj! Verovatno je već sad negde drže drogiranu i ispiraju joj mozak - prčaju Anini vidno potreseni roditelji.

Foto: Tanjug/Milojko Marković Foto: Tanjug/Milojko Marković

Raškovići su u porodičnom stanu pronašli Anine sveske sa molitvama, pričama o Alahu i skicama Malog Zvornika.

- Primetili smo mesecima unazad da nešto nije u redu i da nam je dete postalo opsednuto islamom... Čak dva Fejsbuk profila smo morali da joj ugasimo jer se stalno dopisivala sa muslimanima. Na Tviteru se predstavljala kao Safija Minela! Sve češće je nosila marame, čitala je knjige poput "Sultanijinog vrta" i mnogo vremena je provodila u Bajrakli džamiji na Dorćolu. Svinjetinu je prestala da jede, govorila da mora da se hrani po HALAL-u... A onda je jednostavno u petak 24. aprila nestala - pričaju Raškovići.

Foto: Wikipedia/Bonzo Foto: Wikipedia/Bonzo

OVO SU SRPSKE VEHABIJE: Evo gde su im štabovi i koliko ih ima

U Aninim sveskama stalno se ponavljalo ime Ismete koja je šefica ozloglašene "Zvorničke ćelije" koja vrbuje devojčice po Srbiji.

- Ana je na nekoliko stranica doslovce napisala: "Želim da se vratim teta Ismeti i Bajrakli džamiji". Kako su nam ispričali muslimani koje poznajemo, njena povodljivost, povučenost i psihička labilnost predstavljaju idealan profil za bombaša samoubicu - kaže Anina majka Jasna.

(Telegraf.rs / Informe

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janko

    30. april 2015 | 08:10

    Kako oteta sama je isla u dzamiju ucila oislamu prestala da jede svinjetinu nosila maramu isad kazes oteta ne lazi ovaj napaceni narod

  • Mirce

    30. april 2015 | 08:02

    Pa dobro dragi moji roditelji ako se mesecima sa vasom cerkom nesto cudno desava sto niste odreagovali cak i drakonski.Postoje nacini da se skloni sa loseg puta.Ja sam svoju decu ptatila krisom kontrolisala ranceve dzepove usput i njihove drugare kontakt sa drugim roditeljima ima ima nacina da se deca sacuvaju.Neki su mi se smejali sad se ja smejem sa svojim momcima kad pricamo o tome shvatili su zasto sam to radila jer su u medjuvremenu izgubili nekoliko dtugova od droge.A mnogo toga mozeda se spreci ako decu drzimo na oku i pricamo da njima i neki ce se sloziti a neki ne poneki samar para vredi.

  • Nepismeni

    30. april 2015 | 08:05

    Нису је отели ви сте је дали! Да сте је од дјетињства хришћански одгајали , то се никад неби десило! Крштење није обичај , родити се као Србин незначи да сте по рођењу хришћанин! Ко нема изграђену вјеру од дјетињства , лута и лака је мета разноразни организација и секти! У доми у ком нема љубави неможе бити ни вјере! Код нас људи крену у цркву тек кад кад испробају све друго од гатара , исцјељитеља и разни превараната! Жао ми је ове и оваквих породица!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA