VELIKE PROMENE: Centar Beograda će biti pretvoren u pešačku zonu!

Počinje sređivanje centra Beograda. Jedna od stvari na kojima će se raditi jeste i popravljanje polomljenih ploča u Knez Mihailovoj ulici

  • 6

Gradski menadžer Goran Vesić je danas izjavio da očekuje da će u narednih desetak dana početi zamena ploča u Knez Mihailovoj ulici, što je deo početka pretvaranja centra Beograda u pešačku zonu.

Prema Vesićevim rečima to je deo strategije uređenja centra grada, zbog turističke sezone i da je u planu da u narednih četiri do pet godina kompletan prostor između Zelenog Venca, Trga Republike, Ulice Braće Jugovića i Pariske ulice bude pretvoren u pešačku zonu.

U narednih nekoliko meseci zatvoriće se Ulica Vuka Karadžića, koja će biti pretvorena u pešačku zonu, a predviđeno je da u pešačku zonu bude pretvorena i Zmaj Jovina ulica u delu kod pošte prema Čika Ljubinoj ulici.

Kako je Vesić rekao, cilj je da taj deo grada postane atraktivan i za turiste i za one koji žele da otvore radnje i restorane.

Foto: Tanjug/Miloše Jelesijević Foto: Tanjug/Miloše Jelesijević

''Beograd put'' je izabrao izvođača za radove u Knez Mihailovoj ulici, rekao je Vesić i dodao da je reč o popravljanju polomljenih ploča i da će zamena ploča trajati sedam do deset dana, najviše dve sedmice.

- Očekujemo da ćemo tokom juna početi da menjamo i ploče oko samog ''Pobednika'' - najavio je Vesići i dodao da je predviđena zamena oko 1.300 kvadratnih metara granitnih ploča i postavljanje novih ploča, čime će taj plato biti uređen.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    30. april 2015 | 14:53

    I uklonite grafite sa spomenika Knezu Mihajlu, zabranite pljuvanje žvaka i pljuvanje uopšte na ulici. Cela ova ulica treba da se renovira i pri tome ne mislim samo na ploče. Nikakve veće promene se tu nisu zadesile u prethodnih 20 godina. Za Novu godinu su tu stajale pijačarske tezge što stvarno nije u redu za centralnu ulicu. U svakom ćošku se nalaze razni grafiti koji često promovišu nasilje i nepismenost, to nikome nije potrebno, treba kupiti još nadzornih kamera i tako bi se uštedelo mnogo novca za renoviranje u budućnosti.

  • Lela

    30. april 2015 | 14:58

    Jedva cekam da osvane jutro i vidim sta ce to novo i fascinantno da se desi sa Beogradom! Tako sam srecna svakog dana iznova...

  • Goxi

    30. april 2015 | 17:21

    Ne razumem, zar vec nije pesacka zona?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA