Mali: Kancelarija Komunalne policije na Savi povećaće bezbednost građana

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je istakao da je zadatak Komunalne policije da bude u službi građana, da vodi računa o komunalnom redu i miru, a ova kancelarija će pomoći da sigurnost građana oko beogradskih reka bude veća

  • 5

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas novootvorenu kancelariju Komunalne policije na reci Savi u okviru Policijske ispostave za bezbednost na rekama.

On je istakao da je zadatak Komunalne policije da bude u službi građana, da vodi računa o komunalnom redu i miru, a ova kancelarija će pomoći da sigurnost građana oko beogradskih reka bude veća.

– U prethodnom periodu pokazala se potreba da Komunalna policija pojačano sarađuje sa Policijskom ispostavom za bezbednost na rekama.

Ta saradnja se pokazala izuzetno dobrom, budući da zajedno rade na uspostavljanju komunalnog reda i mira, reda oko splavova i na samoj obali – ukazao je gradonačelnik.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Povodom izmene Zakona o Komunalnoj policiji, Mali je istakao da ona treba da bude servis građana i da je zato zahevao da svaki zaposleni prođe dodatne preglede.

Tim novinama ćemo uspostaviti i oštrije kriterijume za prijem novih komunalnih policijaca, dok će obuka biti potpunija u odnosu na dosadašnju – ukazao je Mali i najavio da se očekuje da će se predlog izmene Zakona o Komunalnoj policiji veoma brzo naći na dnevnom redu sednice Vlade Srbije.

Načelnik Komunalne policije Nikola Ristić dodao je da će se izmenama zakona omogućiti veća ovlašćenja komunalnih policijaca, kao što je na primer zaustavljanje vozila i legitimisanje vozača, rad u civilu ili korišćenje „biber” spreja.

On je pojasnio da se nova ovlašćenja ne pojačavaju kako bi se vršila represija prema građanima, već da sprej treba da se koristi prvenstveno kao odbrambeno sredstvo, a novine da unaprede preventivni rad, kako bi sigurnost građana bila veća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Jova

    1. maj 2015 | 10:26

    Zaduzenje policije je da cuva javni red i mir, da zastiti gradjane, istrazuje zlocine i sklanja kriminalce sa ulica. Komunalnoj policiji je jedino zaduzenje da nam pise kazne. Svaki dan dobijaju ili nove kancelarije ili nova ovlascenja. Ne bi me cudilo da naprave komunalnu biu.

  • Boa

    3. maj 2015 | 18:20

    Legalna mafija, otima od gradjana na svakom koraku

  • Velik

    3. maj 2015 | 18:19

    Povećaće broj naplaćenih kazni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA