PROMENE U PREVOZU IZ KORENA: Beograd će biti podeljen u četiri zone!

- Promene će posebno osetiti stanovnici prigradskih naselja, kojima će cena karte biti niža najmanje 20 odsto. Table na stajalištima će biti obeležavane po bojama u zavisnosti od zone – kaže gradonačelnik Siniša Mali.

  • 1

Beograd će biti podeljen u četiri zone, jednostavnije i pravednije, a mreža linija biće potpuno drugačija. Kartu će jeftinije plaćati 80 odsto građana. Potpuno nov sistem očekuje nas možda već 1. septembra, a svakako najkasnije od 1. januara. Ružan imidž gradskog prevoza s krcatim autobusima, neurednim stanicama i nejasnim cenama karata definitivno ide u istoriju.

– Sistem će biti razumljiviji i za građane i za posetioce Beograda. Beograd će biti podeljen u četiri zone, a konačno ćemo moći da izađemo u susret građanima iz prigradskih naselja koji su plaćali cenu po nepravednom sistemu. Nikome neće poskupeti karta, a zonska podela grada će omogućiti niže cene za 80 odsto građana. Promene će posebno osetiti stanovnici prigradskih naselja, kojima će cena karte biti niža najmanje 20 odsto. Table na stajalištima će biti obeležavane po bojama u zavisnosti od zone – kaže gradonačelnik Siniša Mali.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Na ulicama nećemo gledati poluprazna vozila na jednim i dupke puna vozila na drugim linijama jer će kapaciteti biti ravnomerno popunjeni. Tramvaji će imati važniju ulogu jer su najmanje iskorišćen podsistem.

Ove godine uvodi se i potpuni novi vid prevoza u gradu - električni autobusi, a biće nabavljeno pet vozila koja će saobraćati u centru grada. Kvalitetu usluge doprinosi i 30 novih solo autobusa. I privatni autobusi radiće po drugačijem modelu.

(Telegraf.rs/Izvor: Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rakun

    12. maj 2015 | 11:56

    Ju, ju, ju!!! Organizovanije, čistije, a pritom i jeftinije! Jednostavno moj mozak to odbija da poveruje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA