Kanalizacija usporila Stepu, do 11. jula gotovi radovi

Prema gradonačelnikovim rečima, do 11. juna Autokomanda će zasijati u punom svetlu, a do 11. jula biće završeni svi radovi u Vojvode Stepe

  • 1

Od ponedeljka je saobraćaj u kružnom toku na Autokomandi, u smeru ka Banjici vraćen u svoj smer. Kolovoz je asfaltiran i vozačima su na raspolaganju dve trake, međutim, "usko grlo" još neće prodisati jer će na ovu stranu biti preusmeren i saobraćaj koji dolazi iz Bulevara oslobođenja prema Slaviji, pošto će se putari preseliti u njihovu traku.

Gradonačelnik Siniša Mali prisustvovao je puštanju u saobraćaj novoasfaltirane deonice, on je istakao da kašnjenja radova na Autokomandi neće biti, baš kao ni na rekonstrukciji Vojvode Stepe.

- Do 11. juna Autokomanda će zasijati u punom profilu, a do 11. jula biće završeni svi radovi u Vojvode Stepe. Krajnji rok ćemo ispoštovati - rekao je Mali.

Ilija Đorđević. Direktor "Ratko Mitrović - niskogradnje",  koje izvodi radove, tvrdi da će od 11. juna kružni tok biti otvoren za vozila, ali ne i za tramvaje. On je nagovestio da postoji mogućnost da se radovi produže najmanje za dve nedelje.

- Od nas se traže dodatni radovi koji nisu predviđeni projektom, a odnose se na kanalizacionu mrežu u Ulici Jove Ilića. To je ozbiljan posao koji zahteva dodatne radove i vreme. O ovome se još pregovara, ali ukoliko se odluči da se pomenuti radovi izvedu, to će neminovno produžiti rok za završetak rekonstrukcije.

Foto: e-stock.us/Miloš Rafailović Foto: e-stock.us/Miloš Rafailović

Kako kaže Dragan Milošević iz Agencije za investicije, s ozbirom na to da će se tramvaji ubuduće kretati sredinom kružnog toka, saobraćaj će regulisati "trepćuće žuto" svetlo koje će nagoveštavati vozačima nailazak tramvaja.

- Odustalo se od prvobitne zamisli da ulica ima po dve trake u smeru, zbog skučenog prostora, naročito na potezu od Autokomande do nekadašnjeg voždovačkog bioskopa, po kojem je trebalo da bude porušeno mnogo objekata baš na desnoj strani - rekao je Dragan Milošević iz Agencije za investicije.

Siniša Mali je najavio radove u Bulevaru oslobođenja i Slaviji na proleće sledeće godine.

- Kada to završimo u toku 2016. godine, 2017. počinjemo rekonstrukciju Ruzveltove do Omladinskog stadiona, pa 2018. sređujemo Ulicu 27. marta - rekao je gradonačelnik.

( Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobar

    13. maj 2015 | 20:10

    Eu bi brze radio do rok a ovi se samo leskari i nerade subota i nedelja ,moraju da brze bude jer ce biti guzva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA