Ugašen požar u Kosovskoj ulici

U požaru koji je izbio u centru Beograda, angažovano je 15 vozila i 51 vatrogasac, i taj deo Kosovske ulice je bio zatvoren za saobraćaj

  • 1
U stanu u potkrovlju zgrade u Kosovskoj ulici u Beogradu izbio je požar Foto: Tanjug/Oksana Toskić

U Beogradu, u Kosovkoj ulici 39, iza Doma Narodne skupštine, oko 11 časova izbio je požar u kome je vatra zahvatila oko 300 kvadratnih metara stambenog prostora.

Požar je posle višečasovne intervencije vatrogasaca ugašen.

Goreli su stanovi na četvrtom spratu i potkrovlje. Inače, požar je izbio u delu koji se već dva meseca renovira i proširio se na potkrovlje u kome je samo jedan stan od oko 20 kvadrata.

U delu koji se renovira u trenutku požara, prema nezvaničnim informacijama, nije bilo nikogaČovek koji živi u tom stanu je pola sata pre požara izašao u šetnju.

Stanari zgrade u kojoj se nalaze i kancelarije evakuisani su.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Jedna sugrađanka se nagutala dima i zatražila je pomoć lekara i, kako saznajemo, nije životno ugrožena.

Vatrogasci su više od tri sata pokušavali da obuzdaju vatrenu stihiju koja se u međuvremenu proširila u susedni stan. Njihovim maksimalnim angažovanjem, požar je ugašen posle čega je usledilo takozvano "dogašivanje", odnosno gašenje poslednjih žarišta.

Gašenje požara otežavala su parkirana vozila, a neka od njih su oštećena jer su sa vrha zgrade u plamenu otpadali delovi fasade.

( Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA