Rang-lista za stanove za izbegla i raseljena lica izlazi danas

U prvom krugu biće useljeno 20 stanova u Velikom Mokrom Lugu. Stanovi površine između 20 i 57 kvadrata imaju parking mesta i pristupe prilagođene osobama sa posebnim potrebama

  • 0

Konačna rang-lista za 20 stanova za izbegla i raseljena lica izlazi danas. Završena je prva od tri zgrade u Velikom Mokrom Lugu, namenjena izbeglim i interno raseljenim licima smeštenim u kolektivnim centrima na teritoriji Beograda. Do kraja godine biće izgrađene još dve zgrade, sa po 20 stambenih jedinica.

Predsednik Komisije za dodelu stanova i član Gradskog veća Zoran Kostić kaže da je rangirano 58 porodica, a da će ostale dve zgrade uskoro početi da se grade. On je najavio da će po jedna porodica u svakoj zgradi imati status "domaćina".

- Jedna od porodica koja se bude uselila u prvu zgradu od 20 stanova, na predlog Gradskog centra za socijalni rad, dobiće status domaćina zgrade. Posao će im biti da vode računa o potrebama ostalih stanara zgrade i posreduju u komunikaciji sa nadležnim institucijama, a za to angažovanje biće plaćeni iz gradskog budžeta - rekao je Kostić.

Porodice koje su se našle "ispod crte", kao i sve ostale koje su smeštene u preostala tri kolektivna centra u Beogradu, svoje stambeno pitanje moći će da reše na sledećem konkursu za preostalih 40 stanova u dve nove zgrade. Stanovi su površine od 20 do 57 kvadrata, a po strukturi su garsonjere, jednosobni, dvosobni i dvoiposobni. Za objekte su projektovana i parking mesta, a nekoliko stanova u prizemlju ima pristupe prilagođene osobama sa posebnim potrebama.

(M. S. / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA