JAČA OD ČAKA NORISA: Biće vas sramota kad vidite šta ova beogradska super baka (86) može! (FOTO) (VIDEO)

- Meni to prija, nije mi teško. Sve je to stvar navike, ako nešto volite, onda imate i volje. Specijalitet su mi zgibovi, a dva puta nedeljno idem na jahanje - priča nam baka Pava koja je po zanimanju diplomirani matematičar i fizičar

  • 8

Ona živi punim plućima, i uvek je pozitivna. Zgibove radi k'o od šale i dok vežba ne skida osmeh sa lica. Pava Životić ima 86 godina i dosta odudara od svojih vršnjaka. Dok oni nogu pred nogu šetaju Kalemegdanom ili odmaraju na klupici, baka Pava tri puta nedeljno odlazi u teretanu i svakodnevno trči.

U izuzetnoj je kondiciji i bez problema izdržava sve napore koje iziskuje količina njenih dnevnih vežbi. Svakog jutra se budi u isto vreme, trči Kalemegdanom, a zatim ulazi u teretanu i nastavlja da vežba.

Još kao mala je počela da se bavi sportom, sa 16 godina, iz želje da se pokaže, počela je da trenira džudo i od tada nije prestala da se bavi sportom. Trenirao ju je čuveni rvač Gedža, a zatim je pravu obuku dobila od trenera iz Japana.

- Nikad nisam prestala sportom da se bavim. Nakon pada s konja na preponama, prestala sam da idem na borbe, ali sam nastavila rekreativno da se bavim džudom. A kasnije sam u teretanu krenula - priča nam baka Pava koja dok radi vežbe na spravama ne skida osmeh sa lica.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Meni to prija, nije mi teško. Sve je to stvar navike, ako nešto volite, onda imate i volje. Specijalitet su mi zgibovi, a dvaputa nedeljno idem na jahanje - priča nam baka Pava koja je po zanimanju je diplomirani matematičar i fizičar, a penziju je stekla kao naučni radnik Instituta za ekonomiku industrije.

Ona je zvezda sportskog rekreativnog centra na Tašu, gde dolazi poslednjih godinu dana. Ranije je trenirala u  Centru "25. maj", ali kada je teretana zatvorena, uz pomoć starog trenera pronašla je mesto gde može da nastavi sa vežbanjem. Opterećenje sa kojim ova baka radi, od po 20 i 30 kilograma, žene najčešće izbegavaju, a za nju to nije ništa.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Džudo je bio i ostao njena najveća ljubav, učestvovala je u stvaranju ovog sporta u ženskoj kategoriji kod nas. Odatle joj i velika ljubav prema sportu, i kako kaže ne može da sedi, potrebno joj da je stalno u pokretu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kako ova ''super baka'' vežba i radi zgibove kao od šale pogledajte u sledećem videu kao i ceo intervju.

(J. Marović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    31. maj 2015 | 19:28

    Bravo za baka Pavu!!! Koliko se trudi da sebi i svojim bližnjima olakša život, da bude ovako sposobna i okretna, da joj svaka devojka može pozavideti. SAMO NAPRED, da proslavite 120-ti rodjendan.

  • Bravo

    31. maj 2015 | 19:52

    Svaka čast!

  • Marko cg

    31. maj 2015 | 19:42

    Nevjerovatno..svaka cast bako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA