Protest "Pijani tramvaj" u tramvaju

Odgovor na odluku gradske vlasti da zabrani ljudima pod dejstvom alkohola vožnju javnim prevozom

  • 0

Protest pod nazivom "Pijani tramvaj" biće organizovan u sredu, 18. januara u tramvaju, kao odgovor na novu odluku gradske vlasti da zabrani vožnju javnim prevozom osobama pod dejstvom alkohola.

Protest organizuje grupa "Beograđani protiv prohibicije", koja je ranije organizovala niz skupova zbog zabrane prodaje alkohola posle 22 sata u prodavnicama.

Okupljanje je u parku kod Vukovog spomenika oko 18.30 sati, a pola sata kasnije bi trebalo da usledi vožnja tramvajem. Organizatori kažu da protest ima za cilj da podseti nadležne da oni još uvek postoje, jer su im iz Ustavnog suda sa velikim kašnjenjem javili da predmet koji se odnosi na zabranu prodaje alkohola posle 22 sata nisu ni uzeli u razmatranje.

- Ideja je da uđemo u tramvaj, popijemo neko pivo kao da smo u parku i kulturno popričamo sa građanima bez želje da ikoga uznemiravamo. Ovo je još jedna očigledna diskriminacija jer jasno deli građane na pijane i trezne i jasno zabranjuje vožnju javnim prevozom koja je pravo svih. Posle kruga tramvajem produžićemo na plato kod Filozofskog fakulteta, gde će održati novi protest protiv prohibicije - kažu u grupi “Beograđani protiv prohibicije“.

Oni kažu da su se na novi protest odlučili zbog sve većeg broja zabrana koje uvodi Skupština grada, a koje ugrožavaju slobodno pravo na izbor.

- Gradska uprava te zabrane gomila na svoju ruku, ne pitajući građane šta misle. Recimo, ako ne smete pijani da budete u javnom prevozu ni na ulici, kako onda da dođete kući ako popijete koje piće, a nemate pare za taksi - pitaju se u ovoj grupi.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA