MALI: Saradnja Beograda i Moskve dokaz prijateljstva Srbije i Rusije!

Obraćajući se medijima nakon sastanka, Siniša mali rekao je da postoji veliki broj oblasti u kojima će Beograd i Moskva sarađivati u narednom periodu

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se tokom drugog dana posete Rusiji sa gradonačelnikom Moskve Sergejom Sobjaninom. Ovom prilikom potpisan je Program o saradnji izmedju Grada Beograda i Vlade Moskve za period od 2015. do 2017. godine.

MALI: Evo kako će nam Rusi pomoći da sredimo saobraćaj u Beogradu!

Dvojica gradonačelnika razgovarali su o unapređenju saradnje dve prestonice i oblastima u kojima konkretno mogu da razmenjuju iskustva.

Mali je rekao da je Program o saradnji dva grada dokaz dobrih i prijateljskih odnosa između Srbije i Rusije i da je vrlo važan jer će se kroz saradnju dva glavna grada unaprediti i saradnja dve države.

- Mogu vam reći da sam imresioniran onim sto nam je predstavljeno u ova dva dana. Naučili smo mnogo i nadam se da ćemo bar deo moći da primenimo u Beogradu kako bismo unapredili kvalitet života naših građana - dodao je Mali.

Foto: Promo Foto: Promo

Obraćajući se medijima nakon sastanka, gradonačelnik Beograda dodao da postoji veliki broj oblasti u kojima će Beograd i Moskva sarađivati u narednom periodu, kao sto su zdravstvo, kultura, optimizacija saobraćaja, urbanizam, razmena i izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Beograda i Srbije u Moskvu. 

- Moskva je ogromno tržište i ono što gospodin Sobjanin želi je da unapredimo tu saradnju i da vidimo na koji način, kroz distributivne centre u Moskvi, možemo da plasiramo našu robu. Ovaj sporazum važi tri godine, a ja se nadam da ćemo ga nakon tog perioda produžiti i da će saradnja ova dva grada trajati mnogo duže - zaključio je Mali.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin je naglasio da je potpisivanje ovog Programa pocetak odlične saradnje i da će dva grada rado raditi u sferi ekonomije, kao i da sve čime Moskva raspolaže stoji na raspolaganju Beogradu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA