Inspektori zatvaraju "Magacin" i "Blow up", posebne mere za "Teatro"!

Danas doneta rešenja o zatvaranju šest objekata, dok su za četiri naložene mere poput smanjenja broja gostiju ili uvođenja vatrogasne straže

  • 3

Inspektori Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije krenuli su da uručuju rešenja o zabrani rada klubovima "Magacin", "Hypnotic", "Blow up", "Danguba", "Cool coffee bar", kao i restoranu piceriji "Orao", dok je sinoć doneto rešenje o zatvaranju etno kluba "Gradimir", saznaje Telegraf.rs.

Istovremeno, klubovima "Teatro", "The Box", "Soho Republic" i diskoteci "Molokini" se nalažu mere poput smanjenja broja gostiju, poboljšanja vatrogasne opreme ili uvođenja vatrogasne straže (prisustvo dvoje profesionalaca koji bi brinuli o saniranju eventualne opasnosti od požara).

Kao glavni razlozi za zabranu rada, u zavisnosti od konkretnog slučaja, navedeni su nepostojanje hidrantske mreže, adekvatne vatrogasne opreme ili obeleženih puteva za evakuaciju u slučaju požara, kao i prisustvo zapaljivih materijala u objektu.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić tvrdi za Telegraf.rs da nije bilo pritisaka prilikom donošenja navedenih odluka.

- Razlog zbog koga se čekalo nije bio nikakav politički pritisak, niti pritisak vlasnika, jednostavno nismo bili zadovoljni načinom na koji su zapisnici bili pravljeni - rekao je Marić.

Podsetimo, od danas ponovo počinje sa radom klub "Mr. Stefan Braun" kojem je, nakon uložene žalbe, juče ukinuto Rešenje o zabrani korišćenja prostora.

Kada je reč o podacima za celu Srbiju, do danas je u okviru vanredne inspekcijske kontrole, koja je počela nakon tragedije u novosadskoj diskoteci "Kontrast", pregledano 1.620 objekata. Na tim osnovama naloženo je 7.686 mera, podneto je 224 prekršajnih prijava, dok su 32 objekta dobila zabranu rada.

(N. Stojić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavica Tot Dozet

    11. april 2012 | 13:15

    Steta da je prvo trebalo, da se dogodi tragedija.Da bi se nesto preduzelo...

  • wasp

    11. april 2012 | 11:01

    Ako zatvore Dangubu, to nece proci dobro, dobice gomilu besne rulje!Budale, sto ne smeju da pipnu ove burzujske splavarcine?A?Ciji tata politicar to drzi?!!!!Sad ce jos i da me uhapse zbog komentara, jer ce AKTA da cenzurise internet.

  • Ja

    10. april 2012 | 20:00

    bas me cudi za magacin...not! betonski bunker sa jednim malim vratima i zilion gostiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA