• 2

Ako volite knjige, morate da dođete ovde!

Festival će u subotu u 14 sati otvoriti pisac Ivan Tokin, a ulazak je besplatan

  • 2

Treći festival knjige ČitamČitaš biće održan 13. i 14. juna na lokalitetu stare Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu u Beogradu.

Festival će u subotu u 14 sati otvoriti pisac Ivan Tokin, najavljuju organizatori.

Kao i svake godine ulaz na festival je besplatan, a centralna aktivnost je razmena polovnih, pročitanih knjiga. Pored toga, posetioce očekuju aktivnosti, paneli i radionice koje u fokusu imaju knjigu i bogat kulturni i muzički program, koji će trajati u subotu i nedelju od 14 do 22 sata.

Mesto stare Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu tokom ova dva dana biće ponovo pretvoreno u mesto na kome se slavi knjiga i čitanje, razgovara o knjizi, razmenjuju preporuke, ali i pročitana dela.

U okviru radionice "Čitaš mi, čitam ti“, koja se održava i u subotu i u nedelju, javne ličnosti iz oblasti kulture i medija posetiocima će čitati odlomke svojih omiljenih knjiga i diskutovati o njima. Neki od njih su Ivan Jevtović, Olja Bećković, Tihomir Stanić, Zijah Sokolović, Dušanka Stojanović Glid, Ivana Rašić - Sajsi, Stefan Bundalo i Bane Trifunović.

Za najmlađe posetioce biće održana i radionica na kojoj će mališani imati priliku da ilustruju delove bajki, priča i pesama, psihodramska radionica za decu, ali i da uživaju i u predstavi za decu "Priča o čarobnom štapiću“ pozorišta Talija.

U okviru muzičkog programa svi prisutni će imati priliku da čuju još jednu ljubiteljku čitanja i knjige, kantautorku Anu Ćurčin, kao i Tamaru Ristić sa svojim autorskim projektom "Kež", Filipa Zarića, samoorganizovani hor Horkestar i njihovo izvođenje poezije Duška Radovića, Vaska Pope, Ivana Glišića.

Organizatorke festivala su studentkinje master i osnovnih studija istorije umetnosti - Mirjana Jemović, Tijana Zebić, Kristina Grebenar i Tanja Ðođević.

Festival se realizuje u okviru udruženja Evropa Nostra Srbija uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i Narodne biblioteke Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • TT

    Odlično, biće to pravi praznik knjige. A i na pravome mestu se održava, tamo gde se nekada i poštovala knjiga dok nemačke nacističe bombe to nisu prekinule.

  • jjjjjj

    Ovo zvuci zaista interesantno.Da se neko seti i da organizuje ovako nesto...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima