ĐACI VAS MOLE, USPORITE PORED ŠKOLE: Prvaci nacrtali parking mesta, postavljeno 25 saobraćajnih znakova! (FOTO)

Akciju je pokrenulo JKP „Parking servis“ u saradnji sa Upravom grada Beograda sa ciljem da donira nastavna sredstva školama od prihoda ostvarenog od naplate parkiranja u narednih godinu dana

  • 1

Đaci prvaci, čiji su crteži pobedili na Dečjem likovnom konkursu "Parking servisa" oslikali su prvo „đačko“ parking mesto ispred OŠ "Vlada Aksentijević". U blizini svih osnovnih škola, koje se nalaze na području zonskog sistema parkiranja, postavljeno je 25 saobraćajnih znakova, koji obeležavaju „đačko“ parking mesto.

Akciju je pokrenulo JKP „Parking servis“ u saradnji sa Upravom grada Beograda sa ciljem da donira nastavna sredstva školama od prihoda ostvarenog od naplate parkiranja u narednih godinu dana.

Foto: Promo/Parking servis Foto: Promo/Parking servis

- Prihod od naplate parkiranja na tim mestima biće namenjen kupovini kompjutera ili drugih nastavnih sredstava potrebnih školama. Prvaci su vrlo ozbiljno shvatili poziv da crtaju đačka mesta i u velikom broju učestvovali na likovnom konkursu. Bravo, za više od 600 učenika, koji su crtali na temu saobraćaja i poslali svoje radove! Ovo je još jedan način da se poveća saobraćajna bezbednost dece u zonama škola i da se skrene pažnja vozačima na dodatnu optreznost i sporiju vožnju. Apelujem na sve vozače da parkiraju što češće na ovim, posebno obeleženim parking mestima, jer na taj način daju svoj doprinos donaciji školama. Ako vidite nekoliko slobodnih parking mesta, parkirajte baš na ovom – đačkom.“ rekao je direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković.

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, „Parking servis“ je doneo odluku u saradnji sa Gradom da prihod od naplate sa jednog parking mesta u zoni pored škole bude namenjen đacima iz te škole, a danas je oslikano i prvo od 25 parking mesta.

Foto: Promo/Parking servis Foto: Promo/Parking servis

- Nastavljamo da pomažemo školama i brinemo o bezbednosti dece tako da ćemo pored svake škole uvesti zonu usporenog saobraćaja, što znači da vozači u tom delu ulice neće smeti da voze brže od 30 kilometara na sat. Zadatak nam je da do kraja ovog mandata rešimo sve crne tačke u saobraćaju pored škola i postavimo neku vrstu obezbeđenja, kao što su ležeći policajac, podvožnjak ili zaštitna ograda. – istakao je Vesić i apelovao na vozače da ako mogu da biraju između ovog i nekog drugog parking mesta uvek izaberu ono koje su oslikali đaci.

Za obeležena „đačka“ parking mesta važi režim parkiranja zone u kojoj se konkretno parking mesto nalazi, a na tablama saobraćajnih znakova za ova parking mesta nalaze se crteži tri prvoplasirana učenika: Save Stanisavljevića iz OŠ „Vlada Aksentijević”, Đurđe Torbice iz OŠ „Sveti Sava” i kolektivni rad prvaka iz OŠ „Dragan Kovačević”. Oni su za sebe i drugare iz razreda na poklon dobili komplete lopti.

Foto: Promo/Parking servis Foto: Promo/Parking servis

Akcijom „Đačko parking mesto“ i završnom predstavom za ovu sezonu, uspešno je zaokružen osmi ciklus edukativne kampanje „Đaci vas mole, usporite pored škole”. Predavači JKP „Parking servis“ su tokom ove školske godine obišli svih 160 osnovnih škola u Beogradu i prvacima podelili 16.000 fluorescentnih prsluka, kako bi bili uočljiviji i bezbedniji na putu od kuće do škole.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Александар Џунић

    8. jun 2015 | 22:44

    Какво мољење? У Мексику имају лежеће полицајце пола метра висине (тотопе) - мораш да се потпуно зауставиш и поред тога, ако двоје седе на задњем седишту обавезно се закачи подлога, па тако на сваких 5 метара и проблем решен.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA