BRAVO JOVANA: Devojčica koja je svirala u Knez Mihailovoj održala humanitarni koncert!

Prikupljeno je oko 230.000 dinara, a osim poznatih ličnosti, kocertu su prisustvovali funkcioneri Skupštine Beograda kao i gradski menadžer Goran Vesić koji će, kako je rečeno, na prikupljeni iznos dodati još 40.000 dinara

  • 1

Humanitaran koncert Jovane Savić na kojem su prikupljena sredstva da učenice Muzičke škole "Davorin Jenko" Kristina Marušić i Anika Goldner otputuju u letnju školu i na festival "Musica Mundi" u Belgiji održan je danas u Dečjem kulturnom centru u Beogradu.

OVOME MORATE PRISUSTVOVATI: Humanitarni koncert devojčice koja je svirala u Knez Mihailovoj ulici!

Prikupljeno je oko 230.000 dinara, a osim poznatih ličnosti, kocertu su prisustvovali funkcioneri Skupštine Beograda kao i gradski menadžer Goran Vesić koji će, kako je rečeno, na prikupljeni iznos dodati još 40.000 dinara. Kako je rečeno, Jovana je devojčica koja je svirala u Knez Mihailovoj ulici, a novu violinu dobila je zahvaljujući inicijativi gradskog menadžera.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Ovaj koncert jedna je od retkih stvari kada možete u poslu da kažete da ste uspešno završili dan i da ste uradili nešto dobro", naveo je Vesić u izjavi Tanjugu i zahvalio svim ljudima koji su došli na Jovanin koncert koja je, kako je ocenio, pokazala da je zaslužila novu violinu i kakav je virtuoz.

Vesić se takođe zahvalio svima koji su doprineli da i druge dve devojčice Kristina Marušić i Anika Goldner, otputuju u Belgiju na školovanje.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Vesić je naglasio da se problem stipendija dece mora rešavati sistemski tako što 1. januara biti osnovan Fond za mlade talente i sve kompanije koje rade na teritoriji Beograda i pojedinci biće pozvani da u skladu sa svojim mogućnostima uplate novac u taj fond.

- Naš cilj je imamo 500.000 evra u tom fondu i iz njega ćemo stipendirati mladu talentovanu decu koja će na taj način dobijati pomoć i stipendiju za svoje školovanje i učešće u takmičenjima- dodao je Vesić.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Pored Jovane Savić, na koncertu su nastupili i violinista Danilo Anđelković koji je ulični muzičar iz Knez Mahajlove, devetogodišnja klaviristkinja Jana Chosić, Hor DCKB, Baletski studio DCKB i poznate ličnosti Minja Subota, Leontina Vukomanović, Bojana Stamenov i Tijana Dapčević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA