NISTE NI SVESNI KOLIKO JE DECE ISPOD ZEMLJE: Pogledajte kako vaša provode vreme u podzemlju Beograda (FOTO) (VIDEO)

Parkovi i tereni su totalno zapušteni, dok igraonice postaju sve punije i punije

  • 14

Svi postaju svesni da se slobodno vreme koristi totalno drugačije u odnosu na ranije. Parkove, igranje fudbala, košarke i ostalih sportova zamenili su kompjuteri, igračke konzole i ostale mašine za "ubijanje vremena".

Redakciju Telegrafa je interesovalo kako današnja omladina provodi svoje slobodno vreme, pa je odlučila da se prošeta do Vukovog spomenika, ispod kojeg se nalazi veliki broj igraonica, u Beogradu, i siđe niz stepenice do samih "vrata pakla". Ono što smo tamo videli je bilo i više nego tužno, ali ništa manje od onoga što smo očekivali.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prvenstveno, zagušljiv i nezdrav vazduh je prva stvar koju osetite zbog ispuštanja toplog vazduha iz klima uređaja. Naš reporter je obratio pažnju oko sebe, i video da ni čistoća nije bila na zavidnom nivou.

Ono što je našeg novinara najviše zaprepastilo, pošto je posetio igraonice tokom prepodneva kada bi omladina trebala da bude u školi, je da su igraonice bile i više nego pune za to doba dana. Iz tih prostorija se čula dreka, vika i psovke između omladinaca koji su se izuzetno nervirali što gube u nekim od velikog broja video igara koje su u ponudi. 

Pitali smo jednog od radnika iz tih igraonica da li su svesni da bi ta deca trebala da budu u školama umesto ispred kompjutera, on nam je odgovorio:

- To nije moja briga, ja ovde radim svoj posao kao što vi radite svoj. Ako se nekome to ne sviđa, neka se obrati gazdama ili nadležnima.

Njihova "nenadležnost" prema osnovcima nas je veoma zaintrigirala, pa smo kao odgovor na njihovu konstataciju naišli na zanimljivu sliku koja je bila zalepljena na jednu od lokala.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na njoj je pisalo da se samo osnovcima daje pedeset posto popusta uz đačku knjižicu, a s obzirom da je sat vremena igranja 70 dinara, onda njihovo "zabavljanje" u virtuelnom svetu ispadne veoma jeftino. Pored tolike jeftine zabave, jedan pubertetlija će pre izabrati da svoje pare od užine potroši na takve stvari, i da svoje vreme provede ispod zemlje nego u školi.

"Podzemlje" nudi i jeftiniju brzu hranu tako da omladina uopšte nema razloga da se pomera iz tih prostorija.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ne mogu da idem sada na časove. Imali smo danas kontrolni iz fizike, a ja ništa nisam učio, pa mi je bolje da dobijem neopravdani nego keca - rekao je maloletni M.L.

Problem ne ostaje samo na tome, već se prolongira na konstantno i intezivno "blejanje" od kojeg omladinci totalno gube kontakt sa stvarnim svetom.

Nažalost, parkovi i tereni su totalno zapušteni, dok su igraonice postaju sve punije i punije. Omladina je upala u "začarani krug" iz kojeg će se teško izvući.

Pogledajte gde vaša deca provode vreme kada nisu u školi: 

(N.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DJENERAL LENI

    11. jun 2015 | 20:28

    Pa? Bolje da su tu nego da se drogiraju

  • Bulbulderac

    11. jun 2015 | 20:14

    Buducnost nam je takva.

  • DH

    11. jun 2015 | 21:52

    Prvenstveno roditelji krivi.U moje vreme je bio sega klub i ja sam tamo visila dok me cale nije kaznio..Vise nisam krocila tamo jer mi je draze bilo da budem napolju nego 3 dana u svojoj sobi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA