SKANDAL NA PRIJEMNOM ZA GIMNAZIJU: Lektorka radila testove đacima, policija proverava sve?!

Zahtev Tužilaštva usledio je posle objavljivanja ove informacije na sajtu "Novosti". Po dobijanju svih neophodnih podataka doneće se odluka ima li osnova za pokretanje istrage i protiv koga

  • 12

Upravi kriminalističke policije MUP Republike Srbije Više javno tužilaštvo u Beogradu uputilo je, zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kako bi se utvrdilo da li je prilikom polaganja prijemnog ispita u Trećoj gimnaziji sve urađeno po propisima ili ne, kako tvrde pojedini roditelji.

NOVI SISTEM BODOVANJA ZA MALU MATURU: Evo kako će sve to izgledati!

Zahtev Tužilaštva usledio je posle objavljivanja ove informacije, a po dobijanju svih neophodnih podataka doneće se odluka ima li osnova za pokretanje istrage i protiv koga.

Kako saznajemo, ova neuobičajena situacija dogodila se prilikom polaganja prijemnog ispita za bilingvalna odeljenja francuskog i italijanskog jezika 30. maja.

U trenutku dok su kandidati polagali francuski jezik, u učionicu je ušla lektorka za francuski jezik i usred testa pokupila radove i odnela ih na 10 minuta iz učionice. Kasnije je svim đacima iz te učionice dodeljen maksimalan broj poena.

Foto: Tanjug / FILIP KRAINČANIĆ Foto: Tanjug / FILIP KRAINČANIĆ

Dežurna profesorka Andrijana Kojić je o ovom događaju napisala službenu belešku i dostavila je direktorki gimnazije Dragani Vasić i Ministarstvu prosvete.

Međutim, kako navode naši izvori, direktorka je toga dana, u dogovoru sa supervizorom i predstavnikom Ministarstva, proglasila da su svi kandidati iz te učionice položili test sa maksimalnim brojem poena. Jedan broj roditelja reagovao je na ovu odluku, smatrajući da je prijemni ispit postao neregularan.

Za sada nema reakcija iz Ministarstva prosvete na ove pritužbe. Direktorka gimnazije Dragana Vasić nam je rekla da ne želi da daje izjave telefonski, i samo je kratko dodala da na prijemnom ispitu nije bilo problema.

(Telegraf.rs/Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura

    12. jun 2015 | 12:19

    Mucite tu decu, a na kraju cak i da doktoriraju, 90% njih posao bez debele veze i novca nece naci!!!

  • hah

    12. jun 2015 | 12:20

    kad sam ja radio famozni prijemni za srednju skolu josdavne 2006. dali su nam 18 od 20 pitanja resene, s tim da su jedno od ovih 18 namerno netacno uradili, pa ko je prepoznao, ispravio je...

  • Алексей Паламудов™

    12. jun 2015 | 13:21

    Svaka čast kako je ekspeditivno tužilaštvo, kad su klinci u pitanju. A kad su u pitanju lažne diplome ... pojela maca jezik...pravna država, šta ćeš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA