UGAŠEN POŽAR NA TRAFOSTANICI: Novi Beograd dobio struju!

Deo Novog Beograda ostao je večeras bez struje zbog kvara na visokonaponskoj Trafostanici "Toplana" u Novom Beogradu

  • 2

Zbog kvara u trafostanici, koji je izazvao požar u toplani "Novi Beograd", sinoć u 20.18 časova, veći deo ovog dela grada ostao je bez struje na nekoliko časova.

EKSPLODIRALA TRAFOSTANICA: Vatrogasci gase vatru, Novi Beograd u mraku!

Eksplozija koja je uznemirale stanovnike oko toplane, srećom nije imala tragične posledice. Kratak spoj u trafou izazvao je požar, a na mesto događaja brzo je stiglo i nekoliko vatrogasnih ekipa koje su pomogle u njegovom gašenju.

- Brzom intervencijom službe protivpožarne zaštite odmah su sanirane primarne posledice kvara. Povređenih nije bilo, a nema ni nikakve opasnosti po okolinu - saopšteno je iz "Beogradskih elektrana".

Zbog ovog incidenta, deo Novog Beograd od Brankovog mosta do tržnog centra "Delta siti" ostao je u potpunom mraku. Električne energiju nisu imale mnoge zgrade, splavovi ali i "Sava centar" kao i TC "Ušće", pa su ulice neko vreme izgledale gotovo sablasno. Semafori su takođe, prestali sa radom što je dovelo do saobraćajne gužve, a velika kolona tramvaja stvorila se u ulici Jurija Gagarina.

Ekipe EDB uspele su da posle nešto više od dva sata normalizuju snabdevanje električnom energijom, pa su oko 23 sata svi delovi ponovo dobili struju.

Kako je rečeno Tanjugu u Birou za medije Ministarstva unutrašnjih poslova, na lice mesta upućeno nekoliko vozila sa četrdesetak vatrogasaca i obavljen je uviđaj.

Elektrodistribucija Beograd je saopštila da je deo Novog Beograda ostao je bez struje zbog kvara na visokonaponskoj Trafostanici "Toplana" na Novom Beogradu.

Ekipe Elektrodistribucije Beograd su na terenu, a normalizacija napajanja električnom energijom se očekuje u toku noći, saopštila je Elektrodistribucija Beograd na svom Internet sajtu.

TS "Toplana" je, kako se navodi, u vlasništvu JKP Beogradske elektrane, a zbog tog kvara došlo je do ispada u TS "Sava Centar".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boranija,

    15. jun 2015 | 02:30

    opet krali kablove

  • Pauk

    15. jun 2015 | 12:20

    Strasno je to da ni semafori nisu radili... valjda bi trebalo da to bude posebna nezavisna mreza... sramota...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA