Beograd na vodi: Ugovor od jula u javnosti

- Ugovor o zajedničkom ulaganju, potpisan 26. aprila između "Igl hilsa" i Republike Srbije, za mesec dana postaće pravosnažan, što je i uslov da bude objavljen - najavio je direktor "Beograda na vodi" Nikola Nedeljković.

  • 1

Do sada je više od 5.000 zainteresovanih, uglavnom iz Srbije i dijaspore. Cilj nam je da podignemo nekretnine za različite kategorije kupaca, biće malih stanova za mlađe ljude i porodice, ali i luksuznih nekretnina, rekao je Nedeljković

- Ugovor o zajedničkom ulaganju, potpisan 26. aprila između "Igl hilsa" i Republike Srbije, za mesec dana postaće pravosnažan, što je i uslov da bude objavljen - najavio je direktor "Beograda na vodi" Nikola Nedeljković.

Nedeljković je naveo da je zadatak Komisije za kontrolu državne pomoći Ministarstva finansija da utvrdi postoji li u ovom slučaju pomoć države i da li se njome narušava konkurentnost drugih pravnih subjekata u toj delatnosti.

- Stanovište preduzeća na čijem sam čelu je da u ovom projektu nema državne pomoći. Očekujemo da ćemo potvrdu toga imati za mesec dana - rekao je direktor "Beograda na vodi".

Nedeljković je naveo da kredit koji država uzima od arapskog partnera od 130 miliona evre - 40 miliona za eksproprijaciju i 90 miliona za raseljavanje želežničkih objekata iz Savskog amfiteatra - nije pomoć države, jer ona uzima kredit po komercijalnim uslovima.

Foto: Telegraf

Na podsećanje da je rečeno da će "Igl hils" imati 68 posto udela u zajedničkom preduzeću "Beograd na vodi" i pitanje kako će biti sprovedena dokapitalizacija, Nedeljković je rekao da je sada preduzeće u stopostotnom vlasništvu Republike Srbije.

- Kako bi strateški partner imao udeo od 68 posto, treba da unese svoj kapital, u skladu sa poslovnim planom i ugovorom o zajedničkom ulaganju - rekao je Nedeljković, ističući da će najavljenih 150 miliona evra "svakako biti kapital koji unosi partner".

On je naveo da će kvadrata stana u "Beogradu na vodi" biti objavljena kada počne izgradnja prve dve zgrade.

- Do sada je više od 5.000 zainteresovanih, uglavnom iz Srbije i dijaspore. Cilj nam je da podignemo nekretnine za različite kategorije kupaca, biće malih stanova za mlađe ljude i porodice, ali i luksuznih nekretnina - rekao je Nedeljković, najavljujući da će, čim se odredi cena kvadrata, početi i promocija "Beograda na vodi" u drugim zemljama.

(Telgraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    16. jun 2015 | 12:59

    Au, ne mogu da zamislim koliki ce tu porez da bude, kada ja na periferiji placam 13 hiljada ili ce njima dati neke olaksice!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA