Za godinu dana stiže nova Slavija

Gradski menadžer Goran Vesić najavio skori tender za sređivanja Bulevara oslobođenja i jednog od centralnih gradskih trgova

  • 4

Sredinom avgusta biće raspisan tender za rekonstrukciju Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, a već za godinu dana bi trebalo da budu gotovi radovi, najavio je gradski menadžer Goran Vesić. Takođe, rok za kraj radova u Vojvode Stepe ostaje 11. jul.

Već početkom sledeće godine krenula bi rekonstrukcija Slavije i Bulevara oslobođenja, dok radovi ne bi trajali duže od šest meseci.

- Posle analize Saobraćajnog fakulteta, prihvatili smo rešenje da se radi rekonstrukcija bez podzemnih prolaza, ali sa drugačijom organizacijom pešačkog saobraćaja - objašnjava Vesić.

- Ulica kneginje Zorke će postati prva biciklističko - pešačka ulica sa zonom usporenog saobraćaja. Na samom skveru neće biti stajališta, a pešački prelazi će biti pomereni ka unutrašnjosti ulica koje se ulivaju u Slaviju. Trg će krasiti fontana dok će spomenik Dimitriju Tucoviću biti premešten na plato ispred Narodne banke Srbije koji će poneti njegovo ime. Mošti će biti prenete u Aleju velikana na Novom groblju - rekao je Vesić.

Gradski menadžer je najavio efikasnije uslove tendera, koji će podrazumevati kazne za izvođača za kašnjenje sa rokovima, mehanizme kako bi podizvođač imali redovnu isplatu, kao i proveru kvaliteta radova.

Goran Vesić je najavio i rekonstrukciju Pionirskog parka, koji se već godinama nalazi u izuzetno lošem stanju.

- Park će biti sređen u okviru uređenja čitavog trga između Doma Narodne skupštine sa jedne i Skupštine grada i Predsedništva Srbije sa druge strane - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.online)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    16. jun 2015 | 12:34

    Da li je moguće da će da rade trg bez podzemnih prolaza??? Pa čemu onda fontana u centru, ako se ne može doći do nje? Ni jedan grad u Evropi nema takvo rešenje centralnog gradskog trga. Ljudi vole da dodju do fontane, osveže se, slikaju... Kod nas to neće biti moguće, osim da pretčavaju kružni tok. Neverovatno!!!

  • Dag

    16. jun 2015 | 13:24

    Koliko njih, treba da se skupe,da bi resili problem - "Miticeve rupe"?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA