Siniša Mali: Stiže 7.200 novih liftova!

- Sagledavamo mogućnosti za projekat javno-privatnog partnerstva čime bismo zamenili 7.200 liftova u Beogradu - istakao je gradonačelnik

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas, tokom posete Helsinkiju, sa predstavnicima kompanije Kone, koja je globalni lider u proizvodnji liftova.

- Sagledavamo mogućnosti za projekat javno-privatnog partnerstva čime bismo zamenili 7.200 liftova u Beogradu, kroz naše preduzeće „Gradsko stambeno”, što bi bio najveći projekat koje je ovo preduzeće ikada radilo.

Finska kompanija Kone, koja ima godišnji prihod od 7.3 milijarde evra, kupila je srpsku firmu „Eurolift” i prihvatila da sagleda mogućnost da učestvuje u javno-privatnom partnerstvu sa gradom Beogradom u oblasti zamene pomenutog broja liftova, za koje je JKP „Gradsko stambeno” utvrdilo da treba da se menjaju – ističe gradonačelnik.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

On objašnjava da bi to rešilo problem dotrajalih liftova koji nisu menjani decenijama unazad i o kojima se niko nije brinuo.

- Imamo sigurnog učesnika na tenderu za projekat javno–privatnog partnerstva. Trenutno radimo na analizama aspekata JPP-a, a do kraja godine možemo da sprovedemo i tender za partnera. Ovim se samo potvrdilo da je investiranje u Beograd i Srbiju prioritet ove finske kompanije, koja već ima 40 zaposlenih u Beogradu – rekao je gradonačelnik.

Mali je danas prisustvovao i svečanom puštanju u rad linije brzog voza koji povezuje helsinški aerodrom i centar grada. Ovaj projekat je trajao više godina, a to je još jedna stvar koju čeka Beograd.

- Kada govorimo o proširenju Beogradskog aerodroma, ovo je nešto što nas svakako očekuje u budućnosti. Upravo brzim vozom ili prvom linijom metroa moći ćemo da povežemo aerodrom „Nikola Tesla” sa centrom grada – zaključuje Siniša Mali.

Ovim je poseta gradonačelnika Beograda gradu Helsinkiju završena.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA