NAJZAD KUPANJE NA LIDU: Od 1. jula možete na zemunsku plažu!

Nakon dve godine, sugrađani će ovog leta ponovo moći da se kupaju na jednoj od najpopularnijih plaža u prestonici

  • 0

U petak se postavlja pontonski most do Velikog ratnog ostrva, a prvog jula otvara se sezona za kupače. Posle dve godine, Zemunci opet je na svojoj omiljenoj plaži

Nakon dve godine, sugrađani će ovog leta ponovo moći da se kupaju na jednoj od najpopularnijih plaža u prestonici. Pontonski most koji spaja obalu sa plažom Lido biće postavljen u petak, a sezona će biti otvorena najkasnije do 1. jula.

U opštini Zemun uveravaju da će pripremanje i sređivanje plaže početi čim most bude postavljen.

- Radnici JKP "Gradsko zelenilo" za vikend će krenuti sa čišćenjem Velikog ratnog ostrva, kako bi prvi kupači već početkom jula mogli da uživaju na Lidu - kaže za "Novosti" Milosav Stamenov, član Opštinskog veća u Zemunu. - U međuvremenu, mi će ćemo obavestiti sve potrebne institucije o početku sezone, kao što su Lučka kapetanija, "Beogradvode", vatrogasce, policiju, Hitnu pomoć. Na kupalištu će, svakako, dežurati spasioci, lekarske ekipe, kao i noćni čuvari.

Foto: Wikipedia/Zoran Lovrenčić Foto: Wikipedia/Zoran Lovrenčić

Osim čišćenja terena, narednih nekoliko dana biće ošišana i trava, postavljene klupe i stolice, a opštinari će postaviti toalete, tuševe i obezbediti pijaću vodu.

Inače, protekle dve letnje sezone dunavska plaža nije otvarana zbog visokog vodostaja koji je uzrokovan višemesečnim kišama.

U opštini Zemun najavljuju i zabavno leto na Lidu. Tokom sezone biće organizovano mnogo kulturnih i sportskih sadražaja. Tako će, između ostalog, biti održani turniri u odbojci, fudbalu i rukometu na plaži, zatim rafting na Dunavu, plivački maraton...

- ČIM bude instaliran most, stručnjaci Gradskog zavoda za javno zdravlje proveriće kvalitet vode - dodaje Stamenov. - Prema dosadašnjim informacijama, trebalo bi da Dunav u ovom delu bude bezbedan za kupanje. U svakom slučaju, posetiocima uvek preporučujemo tuširanje nakon izlaska iz reke.

(Telegraf.rs/Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA