KAO DA SU OD ZLATA: Ako hoćete da jedete lubenicu, platićete papreno!

Sve više bostana na beogradskim pijacama. Kilogram lubenice od 70 do 100 dinara

  • 6

Lubenice s juga prete da zasene trenutno najpopularnije voće na prestoničkim pijacama, atraktivne domaće jagode i trešnje. Na Zelenjaku, cena lubenica je "spala" na 70 dinara, na Bajlonijevoj su 90, a na Banovom brdu čak 100 dinara.

Za to vreme u nekim supermarketima mogu se naći za samo 60 dinara., dok se na Bajlonijevoj pijaci lubenice mogu kupiti na samo tri tezge.

Na jednoj od njih bile su popakovane duguljaste od preko pet kilograma. A na vrhu gomile klatile su se kriške umotane u foliju.

- Baš je slatka, a kilogram cenim 90 dinara. Celu mogu da isečem na četiri kriške, a polovim i njih, ako neko hoće toliko da kupi - hvali svoje komade iz Grčke prodavačica Dušanka Ristić, koja seče parčiće po meri novčanika.

Kako da isečete lubenicu

Uz pomenutu tezgu, "sunča se" nekoliko jestivih lepotica, dok se u hladu kriju ostale. Ista cena i poreklo.

Beograđanima ostaje da veruju prodavcima ili metodom kucanja po kori procene kvalitet. Nepisano je pravilo da "tvrđi" zvuk znači da je zelena, a "šupljikasti" da je zrela.

Pored grčkih lubenica, na tezgi na Bajlonijevoj pijaci, opojno su mirisale žute ananas dinje poreklom iz iste zemlje, koje su koštale 140 dinara.

Po istoj ceni prodavačica Dušanka Ristić nudila je i italijanske, zelene boje, uz savet da ih mušterije konzumiraju sa listićima pršute.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazarev grad

    18. jun 2015 | 12:42

    Ako vam je skupo ne moj da jede te uzmi te sami da sadite polivajte kopaj te cuvaj te mlite boga da ne padne grad pa jedi te! Sve je beogradjanima skupo a nece nista da rade!

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    18. jun 2015 | 12:39

    To su ove sa najnovijim pesticidima --ko ih preživi živeće sto godina. ...........

  • dr

    18. jun 2015 | 13:51

    U Novom Sadu u IDEA-ji prosli vikend 39 din

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA