Dva nova inkubatora za bebe u KBC Zvezdara

Donacijama "Vojvodinašume" i "Mešer Tehnogas" kupljena dva nova inkubatora za neonatološko odeljenje na Zvezdari

  • 0

Neonatološko odeljenje kliničko-bolničkog centra Zvezdara dobilo je, u okviru akcije "Bitka za bebe", dva nova inkubatora.

Kako je saopšteno iz Fonda B92, koji je organizator akcije, novu opremu za mališane koji svoje prve dane provode u toj ustanovi omogućili su donacijama Javno preduzeće "Vojvodinašume" i kompanija "Mešer Tehnogas".

Načelnica Odeljenja neonatologije Aleksandra Mladenović Mihajlović izrazila je zadovoljstvo rezultatima akcije "Bitke za bebe", ali i nadu da će se buduće aktivnosti, poput inicijative za ukidanje PDV i ograničenje trgovinskih marži na bebi opremu odvijati jednako uspešno kao i akcija prikupljanja novih inkubatora.

Tokom humanitarne akcije "Bitka za bebe" prikupljena su sredstva za nabavku više od 200 inkubatora, koji su namenjeni zdravstvenim institucijama širom Srbije.

Kako je navedeno u saopštenju, u godini beba, delovanja se širi na nabavku druge deficitarne opreme koja je neophodna za neometano odrastanje najmlađih sugrađana.

Nedavno  je Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni Front“ uručen neonatalni ventilator, poznatiji kao "veštačka pluća", čiju je nabavku obezbedio anonimni donator, podsećaju iz Fonda.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA