PANIKA U MIRIJEVU: Svi u strahu da će se otrovati od hrane iz prodavnice! Evo o čemu se radi

- Napolju su velike vrućine, što dodatno pogoršava situaciju. Plašim se da se ne otrujemo nekom namirnicom, naročito suvomesnim proizvodima koji su izloženi na 30 i više stepeni - priča zabrinuta sugrađanka iz Mirijeva

  • 5

U pojedini delovima Mirijeva, višečasovne nestašice struje poslednjih dana su unele paniku među meštane ovog beogradskog naselja - zamrznute namirnice u prehrambenim prodavnicama nekoliko puta su odleđivane, nakon čega nisu povučene iz prodaje.

Meso neprijatnog mirisa, istopljen, pa opet zaleđen sladoled, odleđeno povrće u zamrzivačima - jeste prizor na koji poslednjih sedam dana nailaze sugrađani u nekim prodavnicama.

- Kada sam deci kupila sladoled, on nije imao uobičajen oblik jer se nekoliko puta odleđivao. Napolju su velike vrućine, što dodatno pogoršava situaciju. Plašim se da se ne otrujemo nekom namirnicom, naročito suvomesnim proizvodima koji su izloženi na 30 i više stepeni - priča zabrinuta sugrađanka iz Mirijeva.

Povodom ovog slučaja, u Pokretu za zaštitu potrošača Beograd tvrde da nisu primili žalbe građana, ali da svi koji su pretrpeli štetu u ovom slučaju imaju pravo da traže odštetu, pa i sami prodavci.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Rashladni uređaji i zamrzivači moraju određeni broj sati zadržati postignutu temperaturu. Sa druge strane, ukoliko kvar na elektromreži nije otklonjen u adekvatnom roku, zahtev za nadoknadu štete trebalo bi uputiti odgovornim službama. Prodavci u svakom slučaju ne bi smeli da prodaju takvu robu, posebno ne na visokim spoljašnjim temperaturama - priča Petar Bogosavljević, predsednik Pokreta.

Još jedan primer viđen je i u jednom supermarketu u centru grada. Kako je u objektu danima visoka temperatura, čokolade na rafovima su potpuno istopljene!

- Nijedan propis ne definiše temperaturu unutar objekta, iako opšte odredbe zakona podrazumevaju da to bude sobna - priča Bogosavljević. - Naravno, istopljena čokolada ne sme biti na rafovima, ali poslednjih godina nismo imali pritužbe.

(Telegraf.rs / Izvor: večernje novosti. online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krtica

    19. jun 2015 | 19:35

    Ne kupujte mleko i mlecne proizvode,kao i ostalu lako kvarljivu robu. Stoje ispred ulaznih vrata od magacina na temperaturi oko 35-45 stepeni,dok se neko ne smiluje da to unese u market.

  • Mitar

    19. jun 2015 | 19:01

    Nemojte da kupite hranu u takvim prodavnicama to je jedino resenje.

  • DP

    19. jun 2015 | 23:37

    Ma nije je bilo dva dana!!!!! Šta reći?!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA