Izolovana bakterija koja je ubijala pacijente u Urgentnom centru!

Nadam se da će u toku sledeće nedelje Urgentni centar početi najnormalnije da funkcioniše - rekao je Lončar navodeći da su uzeti brisevi i uzorci sa svih mogućih mesta

  • 0

Prema poslednjim nalazima epidemiologa, izolovana je bakterija "klebsijela", ali nije sigurno da je to jedini uzrok infekcije kod pacijenata u Urgentnom centru, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar navodeći da je situacija trenutno pod kontrolom i da nema novih slučajeva.

Lončar je novinarima u pauzi konferencije Srpske medicinske dijaspore 2015. rekao da su uzorci poslati u Nemačku na dodatne analize.

PANIKA U BEOGRADU: Širi se zaraza u Kliničkom centru Srbije!

- Nadam se da će u toku sledeće nedelje Urgentni centar početi najnormalnije da funkcioniše - rekao je Lončar navodeći da su uzeti brisevi i uzorci sa svih mogućih mesta.

KLOSTRIDIJA: Sve o ubici iz Urgentnog centra!

On je apelovao na sve zaposlene u zdravstvu da se nivo preventive od sepse i asepse podigne na viši nivo, navodeći da preventivne mere podrazumevaju najviši nivo higijene i poštovanje propisanih procedura.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Povećan broj infekcija u Urgentnom centru!

- Idu vrućine i leto, moramo da radimo i više nego što je propisano za sprečavanje infekcije - rekao Lončar.

DVOJE UMRLO OD MISTERIOZNE INFEKCIJE: Zaraza odnosi živote u BG!

Ministar, koji je ranije jutros razgovarao sa epidemilozima je naveo da su infekcije nešto što se dešava u celom svetu, i u mnogo razvijenijim zemljama od Srbije, ali da to ne znači da se treba opuštati.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA