(UZNEMIRUJUĆE) MUČIO ŠTENE DO SMRTI: Žicom mu presekao stomak, pa ga bacio na deponiju! (FOTO)

- Došla sam na deponiju da obiđem starog vučjaka sa skoro nepokretnim nogama koga su vlasnici odbacili, da mu donesem hrane i vode, kada sam slučajno ugledala štene koje je bilo sklupčano u nekom šutu - kaže Nadica Maksimović Grković

  • 16

Maleno štene starosti oko pet meseci, sa žicom stegnutom oko stomaka do te mere da mu je maltene presekla telo, pronađeno je proteklog vikenda na deponiji u Borči, na putu za Crvenku. Simpatična ženka mešanca bila je izmučena i izgladnela ali je imala sreće da su je našli pravi ljubitelji životinja koji su joj odmah ukazali pomoć i spasili je.

- Došla sam na deponiju da obiđem starog vučjaka sa skoro nepokretnim nogama koga su vlasnici odbacili, da mu donesem hrane i vode, kada sam slučajno ugledala štene koje je bilo sklupčano u nekom šutu. Prizor koji sam tad videla zapamtiću celog života jer je imao žicu zategnutu oko stomaka sa otvorenom krvavom ranom koja je bila jeziva. Veterinar dr Andrija Nikolić je odmah došao i na licu mesta smo mu skinuli žicu. Tada smo ustanovili da je neko brutalno, silovateljski uvrtao žicu do te mere da mu se usekla u stomak - kaže Nadica Maksimović Grković koja je spasila simpatičnu ženkicu od sigurne smrti.

Štene je bilo preplašeno i jedva da je davalo znake života. Veterinar je stavio psa u svoj auto i odvezao ga u svoju ambulantu gde mu je dao sve potrebne terapije i okupao ga.

- Veterinar se odazvao bez ikakve novčane nadoknade za svaku intervenciju koja je bila potrebna. Štene se sad oporavlja, lepo jede i s obzirom na to što je preživelo, mirno je i umiljato. Pronašli smo i porodicu koja će ga udomiti. Dr Nikolić još uvek brine o njemu dok ne stigne porodica koja želi da ga usvoji - priča Nadica.

Foto: Ilustracija/Telegraf Foto: Ilustracija/Telegraf

Vučjak koga je Nadica našla na deponiji nepokretnog, našao je novi dom. U utorak ide u Šabac kod jedne porodice koja ga želi i tako starog i hendikepiranog. Ostaje još uvek nepoznato kakav je bolestan um mogao da se na ovaj način iživljava nad bespomoćnim štenetom.

- Ovakvo mučenje nad životinjom nije mogao da osmisli psihički zdrava osoba jer je žica na telu psa bila do te mere stegnuta da je jedva presečena i skinuta. Inače ta deponija koja je tu napravljena poslužuje za svakodnevno mnogobrojno izbacivanje štenadi, starih kuca bolesnih a ovaj primer je dokaz da se tu neko iživljava krvoločno na bespomoćnim kucama - dodaje ona.

- Neko je vezao žicu psu oko tela, stegao je i on je rastao sa tom žicom koja mu je stvorila strašne rane. Sa jedne strane žica je bila čak urasla u tkivo tako da smo je jedva skinuli. Pas je sada dobro i lepo se oporavlja. Biće još neki dan kod mene a onda ide u porodicu koja se javila da ga udomi, kaže dr Nikolić za „Blic“.

Slike mučenog psa možete pogledati OVDE. Onima sa slabim stomakom, ne preporučujemo gledanje fotografija.

(Telegraf.rs/ Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ss

    22. jun 2015 | 17:45

    Proklet bio zlocinac!

  • Ccc

    22. jun 2015 | 17:38

    Dokle srbiju viseee...treba jih poslat na goli otok dok se ne opamete

  • Leki

    22. jun 2015 | 18:06

    Sta reci.., Bolesne nakaze , zlotvori , svaki komentar je suvisan, uzas jedan kakvi sve Monstrumi zive medju nama...))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA