DAN PONOSA: Gejevi i lezbijke šetaju CENTROM BEOGRADA! (FOTO)

Slogan ovogodišnje beogradske Nedelje ponosa je "Moja prava - moji zahtevi!"

  • 31

LGBT osobe obeležavaju danas Međunarodni dan ponosa skupom na Trgu Republike pod nazivom "Zona slobodna od mržnje".

Parada ponosa Beograd saopštila je juče da će obeležiti Međunarodni dan ponosa - 27. jun, a da je slogan ovogodišnje beogradske Nedelje ponosa "Moja prava - moji zahtevi!"

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković čestitala je Međunarodni dan ponosa svim pripadnicima LGBT zajednice navodeći da je potrebno još mnogo toga uraditi kako bi postali društvo u kome se u punoj meri poštuju ljudska prava, a Srbija sigurno okruženje za sve one koji su drugačije seksualne orijentacije.

- Iako su u poslednjih godinu dana napravljeni određeni koraci kako bi se poboljšao položaj LGBT populacije - od donošenja strateških dokumenta, do održavanja Parade ponosa, istraživanja i dalje govore da su i izloženi diskriminaciji, da se socijalna distanca ne smanjuje, a da je nasilje roditelja, bliskih rođaka i partnera prema LGBT osobama u porastu - istakla je Janković u saopštenju.

Kako je istakla, potreban je intenzivan i kontinuiran rad na suzbijanju predrasuda i stereotipa, i to pre svega kod dece i mladih.

Poverenica je najavila i da će se zajedno sa zaposlenima u instituciji na čijem je čelu danas pridružiti skupu na beogradskom Trgu Republike.

Navodeći da je ove godine šetnja posvećena antifašizmu i idejama slobode, jednakosti i mira, ona je pozvala građane da se pridruže.

Šetnja na Trgu Republike završena je bez incidenta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zla devojčica

    27. jun 2015 | 13:26

    Moje pravo je da izađem u grad da prošetam sa drugaricom a da prevoz ide, da nema cirkusa i ljudi koji se pale na ovo. Nemam ja ništa protiv vas, ljudi, ali eto samo zato što smo mi bolesni, zdravi, majke, očevi, studenti, inženjeri, naučnici ili žrtve nasilja ne trazimo da nas vide i da ceo grad zatvore zbog nas. Ako želite da vas vide kao i svako drugog onda budite kao svako drugi.

  • ACA B.

    27. jun 2015 | 14:05

    Zasto mi normalni nemamo prava?Zasto nas drzava nezastiti od ovih bolesnih i izopacenih,nakaradnih koji sve nacine pokusavaju da sire svoju bolest.

  • Juga

    27. jun 2015 | 13:22

    Kad cemo mi- hetero imati prajd? I mi imamo neka prava ! Valjda ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA