LEKALIZUJ BEOGRADE: Velika javna tribina, uz razne muzičare u Miksalištu, koju ne smete propustiti! (FOTO) (VIDEO)

U utorak 7. jula s početkom u 16 sati, počinje festival "Lekalizacija Srbije", koji će podržati mnogobrojne osobe iz javne scene naše države

  • 5

Tema koja je u žiži javnosti danas u celom svetu je zasigurno legalizacija kanabisa za primenu u medicini. Tema je kontroverzna i mišljenja su podeljenja, a "Lekalizacija Srbije" upravo zato ide korak dalje.

ŽARKO PASPALJ ZA LEKALIZACIJU: Legalizujte ulje kanabisa!

Neophodna je istina i brza reakcija države zarad dobrobiti i zdravlja naših sugrađana, a do istine se jedino može doći argumentovanim otvorenim dijalogom.

Pala je i prva inicijativa za legalizaciju marihuane u medicinske svrhe od strane političara!

Vreme za odlaganje nema, te u ime onih kojima je svaki dan dragocen i koji svakodnevno biju bitku s najtežim bolestima, a kojih je nažalost u Srbiji mnogo i svakim danom ih je više, o ovoj temi se priča sve više.

Žarko Paspalj i Slavica Đukić Dejanović na tribini o lekalizaciji kanabisa u Kragujevcu (VIDEO)

Tim povodom, u Mikser House (Miksalište) galeriji će se održati prvi "LEKALIZACIJA SRBIJE" FESTIVAL!

NEVEROVATNO! Pogledajte kako ulje kanabisa ubija ćelije raka (VIDEO)

Program:

KADA ĆE BITI LEGALIZOVANA UPOTREBA ULJA OD KANABISA? Evo šta su poslanici pitali Zlatibora Lončara!

16H - 19H IZLOŽBA I BAZAR PROIZVODA OD KONOPLJE

LEKALIZUJ! Legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe traži 6.000 ljudi!

Od 16 sati će se predstaviti proizvođači i prerađivači industrijske konoplje, iz zemlje i regiona. Na štandovima će posetioci moći da vide raznovrsne kozmetičke, zadravtvene, upotrebne i prehrambene proizvode od konoplje, a saznaće sve o njenim kvalitetima i širokoj primeni.

Foto: Lekalizacija.rs Foto: Lekalizacija.rs

BORA ČORBA GLUMI UZGAJIVAČA MARIHUANE: Kanabis treba koristiti u medicinske svrhe

Učesnici bazara su "Svet konoplje", Zdravi proizvodi "Ivić", "Zla zla shop", "Florient" iz Srbije, "Ekstravagandža", "Green Good" iz Slovenije, a lista učesnika se i dalje širi.

19H -23.30H JAVNA DEBATA "MEDICINSKI KANABIS - DA ILI NE?"

U 19 sati otvaramo javnu debatu "MEDICINSKI KANABIS - DA ILI NE?" s podsloganom "Javno kaži i dokaži!". Poznato je da je po prijemu Zahteva za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe formira Radna grupa Ministarstva zdravlja, sastavljena od relevantnih profesionalaca iz raznih, sa ovom temom povezanih sektora. Konkretan predlog podržan činjenicama iz medicinskog, naučnog i pravnog iskustva drugih zemalja još uvek ne postoji.

Podsetimo, medicinski kanabis legalizovan je u Holandiji, Češkoj, Kanadi, SAD, Portugaliji, Švajcarskoj, Mađarskoj, Izraelu, Nemačkoj, Italiji, Francuskoj, Španiji...

"Nije dokazano" ne može više da bude izgovor. Lista zemalja koje su prihvatile dokaze i legalizovale kanabis to potvrđuje.

Učešće u debati potvrdili su bivša ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Ferenc Vicko, neurolog bolnice "Sveti Sava" dr Milan Savić, slikarka Biljana Cincarević, košarkaška legenda Žarko Paspalj, klinički farmakolog dr Predrag Nikolić, novinar Antonije Kovačević, advokat Đuro Čepić, a pozvani su i svi članovi Radne grupe, koji su prihvatili odgovornost da se u ime države i svih nas bave ovom temom, te stoga imaju idealnu priliku, a i obavezu prema građanima da svoj stav javno iznesu i argumentuju u otvorenom dijalogu s drugim takmičarima.

"Lekalizacija Srbije" očekuje i goste iz inostranstva, kao i prisustvo i učešće velikog broja lekara i pacijenata, javnih ličnosti i medija.

Foto: Lekalizacija Srbije Foto: Lekalizacija Srbije

- Verujemo da će se odazvati svi članovi Radne grupe Ministarstva zdravlja, kao i da će se razrešiti ključne dileme i prezentovati mnoge činjenice o medicinskom kanabisu. Poslušajmo šta lekari jedni drugima govore na ovu temu kao argumente za i protiv. Jedinstvena prilika za sve nas da i sami donesemo mišljenje o ovoj temi, da čujemo obe strane ravnopravno - poručili su iz "Lekalizacija Srbije".

22 -H 01H - SVIRKA - BENDOVI I POZNATE LIČNOSTI ZA "LEKALIZACIJU SRBIJE"

Javna debata traje od 19 sati do 22 časa, a potom će posetioci moći da uživaju uz vrhunsku svirku muzičara i frontmena naših najpoznatijih bendova koji će pojedinačno i zajedno na bini dati podršku "Lekalizaciji Srbije" svirkom do ponoći.

Više o samom događaju možete naći na ovom linku!

Vidimo se 7. jula u Mikseru, od 16 do 1 sat!

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Lekalizacija Srbije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hhh

    3. jul 2015 | 23:30

    Legalizuju se gej brakovi, a kad je u pitanju lecenje bolesti, salju u zatvor.

  • Zzz

    3. jul 2015 | 23:29

    Samo napred

  • Student

    31. maj 2016 | 23:09

    Ukoliko je samo za medicinske svrhe podrzavam. Pa ljudi, i morfijum se koristi u medicinske svrhe, a i on je droga! Medjutim, privatnim kompanijama treba onemoguciti uzgajanje i preradu ove biljke kako ne bi doslo do zloupotrebe i iskljucivo da je proizvode u drzavnim fabrikama uz redovnu kontrolu. Medjutim, ukoliko je ovo samo odskocna daska za opstu legalizaciju ove smrtonosne biljke ovo nikako ne podrzavam!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA