ALAL VERA: Svečano otvorena rampa za invalide na NBG (FOTO)

- Ovo je još jedna od postavljenih rampi u okviru akcije, a do kraja godine uradićemo 100 rampi za osobe sa invaliditetom i porodilje - rekao je član Gradskog veća Dragomir Petronijević

  • 5

U okviru akcije "Beograd bez barijera" danas je u novobeogradskom Bulevaru Zorana Ðinđića 74, ispred ulaza u zgradu, puštena u rad još jedna prilazna rampa, namenjena osobama sa invaliditetom.

- Ovo je još jedna od postavljenih rampi u okviru akcije, a do kraja godine uradićemo 100 rampi za osobe sa invaliditetom i porodilje - rekao je član Gradskog veća Dragomir Petronijević i istakao da je velikog značaja saradnja sa udruženjima građanima.

Događaju je prisustvovao gradski menadžer Goran Vesić i sekretarka Skupštine grada Sonja Podunavac koja je naglasila da će prilazna rampa mnogo značiti za Nemanju Filipovića, stanovnika te zgrade.

- Nemanja dugo godina nije mogao samostalno da izađe iz zgrade zbog nepristupačnog prilaza. Ukazao je na ovaj problem gradskim odbornicima SNS, koji su me o tome obavestili. Nakon toga, kontaktirali smo ''Gradsko stambeno'' i zahvaljujući njihovoj ažurnosti u kratkom roku rampa je izgrađena - kazala je Podunavac u saopštenju gradske Službe za informisanje.

FOTO: Beoinfo FOTO: Beoinfo

Direktor JP "Gradsko stambeno" Nikola Kovačević, podsetio je da je u akciji "Beograd bez barijera" preduzeće izgradilo više od 20 rampi.

- Tokom akcije, izgradićemo rampe na svim zgradama čiji nam se predsednici skupština stanara obrate zahtevom, a nalaze se u našem sistemu održavanja i postoje tehnički uslovi - rekao je Kovačević i pozvao stanare da podnesu zahteve za izgradnju rampe ispred svojih ulaza.

Potrebno je podneti zahtev radnim jedinicama "Gradskog stambenog", potpisan i overen od skupštine stanara zgrade koja je u sistemu održavanja ovog gradskog preduzeća.

Ukoliko postoje tehnički uslovi za bezbedno postavljanje rampe "Gradsko stambeno” izgradiće rampu besplatno, bez participacije stanara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA