ZBOG SREBRENICE NAPETO I U CENTRU BEOGRADA: Policija sprečava sukob desničara i pristalica NVO-a!

Povodom godišnjice obeležavanja zločina u Srebrenici u Beogradu su se, i pored zabrane skupova, okupili pripadnici nevladinih, ali i desničarskih organizacija

Uprkos odluci MUP-a da svi skupovi povodom godišnjice Srebrenice budu zabranjene, pristalice akcije #sedamhiljada okupili su se uveče ispred Predsedništva Srbije da odaju počast žrtvama.

Aktivisti nevladinih organizacija i građani zapalili su danas sveće u Pionirskom parku u Beogradu, kako bi odali počast žrtvama zločina u Srebrenici, počinjenog pre 20 godina.

Skup su obezbeđivale jake policijske snage, pošto su se sa druge strane parka pojavile pristalice desničarskih organizacija.

U delu parka prema ulici Kralja Milana, aktivisti NVO su pored zapaljenih sveća simbolično stavili papire sa brojevima. Skup je počeo, takođe, simbolično u 23:07.

VUČIĆ ODLUČIO: U Srebrenicu idem sam!

U delu parka ispred skupštine Grada, sledbenici desničarskih organizacija, pevali su četničke pesme, skandirali haškim optuženicima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, i nosili transparent na kome je pisalo "Srbi su žrtve genocida". Među njima se nalazio i lider radikala Vojislav Šešelj, takođe haški optuženik.

Između njih se nalazio veliki kordon policije, a nekolicima osoba u crnim majicama koja pokušavala da priđe građanima koji su došli da zapale sveće, brzo su udaljeni.

SREBRENICO, NEĆEMO TE ZABORAVITI: Ovako je u centru Beograda obeleženo sećanje na žrtve (FOTO)

Paljenje sveća u Pionirskom parku organizovala je grupa NVO koja je za subotu planirala da na platou ispred Skupštiine Srbije organizuje skup "#7000", na godišnjicu srebrerničkog zločina.

Pošto su desničarske organizacije u isto vreme zakazale svoje skupove na istom mestu, MUP je zabranio sva ta najavljena okupljanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    11. jul 2015 | 00:51

    Фарса,срамота,кад ће ово жалосно и јадно политикантство преко мртвих престати?То већ прелази меру доброг и лошег укуса.Нек мртви почивају у миру а живи нек се призову памети.

  • Natasa

    11. jul 2015 | 10:30

    Odricem se Srbije i Srba samo cu slavu da slavim i svoju decu da vaspitam po pravoslavlju.A kad me neko pita odakle sam recu iz Rusije muka mi je vise od izdajnika i olosa Srpskih mi smo najgori narod sto postoji na planeti.

  • Velislav

    11. jul 2015 | 07:40

    Da li je ikada iko organizovao skupove i palio sveće silnim srpskim žrtvama u bilo kojoj zemlji? I zašto nije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA