KOLAPS KOD AVALE: Građani blokirali put i napravili haos u saobraćaju!

Stanovnici podavalskih naselja kod Beograda, koji nemaju vode već nekoliko dana, danas su blokrali Avalski put, zbog čega gradski i prigradski saobraćaj u tom delu grada uopšte ne funkcionise

  • 9

Kako su rekli agenciji Beta u Gradskom saobraćajnom preduzeću, saobraćaj je blokiran oko 17 sati kod ulaska u naselje Zuce.

- Naši autobusi na liniji 408 uopšte ne funkcionišu u tom delu grada, a jedan autobus je zarobljen u gužvi - rekli su Beti dispičeri u GSP-u i dodali da nemaju informacije kada bi moglo da dođe do normalizacije saobraćaja.

Kako je javio novinar agencije Beta, ne funkciniše ni prigradski prevoz, odnosno ne idu ni Lastini autobusi.

Jedna Beograđanka požalila se da kod naselja Jajinaca čeka autobus duže od sata, i da je putnicima na stanici prišao čovek prevoznika Laste, koji ih je obavestio o protestu građana i rekao da ne zna kada će doći autobus.

Foto: salon.com Foto: salon.com

Pojedina podavalska naselja nemaju vodu već sedam dana, a poreduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" je danas aplovalo na stanoništvo da vodom iz vodovoda ne zaliva useve i zelenilo, da ne puni bazena i ne rashlađuje pločnike, jer u pojedinim rubnim područjima Beograda već ima poremećaja u snabdevanju vodom.

U saopštenju se navodi da je najkritičnije u podavalskim naseljima Pinosava, Beli Potok, Zuce, Ripanj, Leštani, Vinča, Vrčin, a od juče i u Barajevu.

Merači protoka vode u tim mestima beleže i šest puta veću potrošnju od uobičajene što, dodaje "Beogradski vodovod i kanalizacija", nedvosmisleno upućuje na enormnu neracionalnu potrošnju.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    20. jul 2015 | 19:49

    Da li ti ljudi placaju vodu? Placaju,i ne vidim u cemu je onda problem da trose,

  • Avalska sela!!!!

    20. jul 2015 | 22:14

    Veliki pozdrav za Beogradski vodovod,koji se nije udostojio da posalje cisterne pijace vode!!!!Iskljucenja traju danima,u Pinosavi za 72.sata,vode je bilo 4h.I,dosta vise sa pricom o zalivanju basta.Po potrebi smo prigradsko naselje,u letnjem periodu sela(zbog basta)!!!!Dokle ova farsa doseze?!?Zalivaju se vrtovi,hladne plocnici drugih krajeva,naselja prestonice,i vi znate to,ali tu se nesme zavrnuti voda!!!!!

  • v

    20. jul 2015 | 19:57

    OVO JE SRBIJA sa tim se reklamirajte u svetu kada je najpotrebnije Nemaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA