Mali: Stimulacija za vozače GSP-a koji rade po velikim vrućinama

- Svesni smo problema GSP-a i stanja u kojima se pojedini autobusi nalaze. Teško je građanima koji koriste prevoz bez klima - uređaja, a kamoli nekome ko osam sati mora da radi u ovim otežanim uslovima - rekao je Siniša Mali

  • 4

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali održao je danas sastanak sa rukovodstvom JP „Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd” i dao predlog da se vozačima koji su radili ovih dana u teškim vremenskim uslovima uveća plata u visini od pet odsto mesečnih primanja.

Evo kako će izgledati nova autobuska stajališta u Beogradu (FOTO)

- Zaposlenima koji u ovim vremenskim uslovima rade puno radno vreme i sugrađanima pružaju bezbednu vožnju, treba dati stimulaciju i novčano ih nagraditi. Svesni smo problema GSP-a i stanja u kojima se pojedini autobusi nalaze. Teško je građanima koji koriste prevoz bez klima - uređaja, a kamoli nekome ko osam sati mora da radi u ovim otežanim uslovima - rekao je Mali.

Mali je podsetio da uskoro stiže novih 30 autobusa, kao i dodatnih 25 do kraja godine, kao i da je republička komisija odobrila projekat javno - privatnog partnerstva za izbor novih privatnih auto - prevoznika. On je dodao da će svi novi autobusi koje će kupiti GSP imati klima-uređaje, bežični internet, video-nadzor i brojače putnika, što će biti zahtev i za privatne prevoznike.

Sve ove novine trebalo bi da obezbede građanima kvalitetniju uslugu, a zaposlenima bolje uslove za rad, zaključio je gradonačelnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sirce

    21. jul 2015 | 13:47

    Gradonacelnik da odresi kesu i ugradi klime u sva vizila gradskog saobracaja a ne da maze oci zaposlenima sa 5% povecanja plate, sta da kupe za taj novac, ventilator? A putnici, sto ih je manje bice hladnije?

  • Gradjanin

    21. jul 2015 | 13:55

    Ooooo...svaka cast gdine Mali. Prva stvar koju podrzavam a da je iz Vasih usta....samo sto od toga, znate to vi a znam i ja, nema nazalost nista....i nisam zaposlen u GSP-u ali podrzavam svaku "povisicu" kad je zasluzena!

  • Sirce

    21. jul 2015 | 13:41

    A sta je problem da autobusi imaju klimu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA