POČINJE REKONSTRUKCIJA ULICE VUKA KARADŽIĆA: Evo kada počinju radovi i do kad će trajati

– Centar grada između Zelenog venca, Trga republike, Ulice braće Jugovića i Pariske postaće pešačka zona, a Ulica Vuka Karadžića je prva u nizu - rekao je Goran Vesić, gradski menadžer

  • 2

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će biti rađena rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića i da će taj deo grada biti pretvoren u pešačku zonu. Naglasio je da će rekonstrukcija pomenute ulice kao i Cvetnog trga biti završena u roku.

Počinje širenje pešačke zone u gradu i njen silazak ka reci (FOTO)

VELIKE PROMENE: Centar Beograda će biti pretvoren u pešačku zonu!

Radovi u Ulici Vuka Karadžića počinju 10. avgusta i trajaće 120 dana, i obuhvatiće kompletnu rekonstrukciju ulice, tačnije 1.300 metara kvadratnih. Radi se kompletna zamena instalacija, jer naša nova politika u gradu je da ako već radimo nešto, onda treba da zamenimo kompletne instalacije, da se ne bi desilo da posle godinu dana neko izvodi radove zbog vodovoda ili nečega drugog.

Takođe, imali smo sastanke sa stanarima koji žive u ovoj ulici, sa ugostiteljima, ljudima koji imaju radnje i dogovorili smo nekoliko stvari kako bismo im pomogli tokom ova četiri meseca koliko će trajati radovi.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Dogovorili smo se i da ih oslobodimo plaćanja određenih komunalija, kao i da će biti oslobođeni plaćanja zakupa bašta, učinićemo sve kako bismo građanima olakašali ovaj period rekonstrukcije ulice.

Ulica Vuka Karadžića će biti potpuno popločana, u sredini će biti novi stubovi javne rasvete, takođe sve fasade će biti urađene a posebno ona fasada na uglu sa Ulicom cara Lazara, koja godinama stoji potpuno zapuštena. Ova ulica će biti ponos za ljude koji žive u njoj i za one koji tu rade – rekao je gradski menadžer.

CVETNI TRG će biti jedno od najlepših mesta u Beogradu. Evo kako će izgledati (FOTO)

Foto: Wikipedia/Pedja NBG Foto: Wikipedia/Pedja NBG

On je dodao da će kad se rekonstrukcija ove ulice završi, svi biti zadovoljni jer će ovo biti jedna nova pešačka zona i jedna zaista lepa ulica.

Centar grada između Zelenog venca, Trga republike, Ulice braće Jugovića i Pariske postaće pešačka zona, a Ulica Vuka Karadžića je prva u nizu. Nakon toga sledi deo kod pošte u Zmaj Jovinoj i zatvaranje Obilićevog venca iz Zmaj Jovine, pa će se u garažu ulaziti samo s donje strane. Svake godine ćemo raditi po nekoliko ulica – naveo je Goran Vesić.

Gradski menadžer je ponovio da je grad najavio da će sledeće godine početi rekonstrukciju garaže "Obilićev venac", kojoj će biti dodato 220 novih garažnih mesta.

Foto Marko Todorović Foto Marko Todorović

– Takođe sledeće godine bi trebalo da krenemo i sa izgradnjom garaže na Studentskom trgu, koja će imati oko 750 novih garažnih mesta. Istovremeno sa zatvaranjem centra grada i pretvaranjem u pešačku zonu omogućavamo ljudima koji žive ovde i onima koji će dolaziti ovde da imaju gde da se parkiraju– rekao je Vesić.

Goran Vesić je podsetio da što su radovi na rekonstrukciji Cvetnog trga podeljeni u dve faze.

Rekonstrukcija Cvetnog trga trajaće 75 dana, dok će prva faza trajati 45 dana. Radovi na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića će se, kao i radovi na Cvetnom trgu, obavljati subotom i nedeljom, ali ne duže od 20 časova jer moramo imati razumevanja za ljude koji žive u ovoj ulici. Mi ćemo uraditi sve kako bismo pokazali da kada se radi u Beogradu, radovi mogu da se urade u roku i kvalitetno. Ovo je samo početak, i Beograd će po ugledu na velike evropske gradove imati svoju pešačku zonu u centru – naglasio je gradski menadžer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    3. avgust 2015 | 17:51

    A sta se desava sa zamenom granitnih ploca u Knezu? Najavljeno je odavno,slikali se sa "majstorima" i od tada ni majstora ni ploca nema nigde a ulica sva u uzasnom stanju.

  • Nana

    3. avgust 2015 | 14:49

    Zaista, nisu prazne priče... samo da se ne naruši suština, kao na Tašmajdanu gde je posečeno mnogo drveća itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA