Šta se krije ispod Beograda

Razgledanje pećina, laguma, tunela i bunkera biće organizovano od ponedeljka

  • 1

Turističko razgledanje pećina, laguma, zazidanih reka, tunela, bunkera i drugih građevina koje se nalaze ispod Beograda biće organizovano od ponedeljka, 16. januara.

Svi zainteresovani moći će da se spuste među starije slojeve Beograda na posebnim lokalitetima i da se upoznaju sa legendama grada.

Razgledanje podzemlja organizuje turistička agencija "EuroJet" pod svojim brendom "Go2 Serbia", u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda. Mesto polaska je iz ulice Vuka Karadžića 9, ispred poslovnice ove agencije.

Vodiči će predstaviti neobičnu istoriju i razne legende Beograda, a pokušaće i da daju odgovore na neke enigme, koje vekovima podstiču znatiželju poznavalaca istorije i kulture.

Termini garantovanih polazaka na srpskom jeziku su -ponedeljak, u 17.30 sati, sreda u 17.30 i subota u 11.00 i 14:30 i nedelja u 11.00 i 14. 30, dok su termini garantovanih polazaka na engleskom utorak u 10, četvrtak u 17.30, subota u 12 i nedelja u 14 sati.

Cena dvosatne ture je 1.200 dinara, a u cenu je uračunat ulaz u četiri lokaliteta, vinsko posluženje i usluge profesionalnog vodiča.

Popusti za razgledanje na srpskom jeziku

Popust od 50 odsto na turu "Podzemljem Beograda" i razgledanje Beograda peške na srpskom jeziku važi za studente sa indeksom, srednjoškolce, penzionere, članove Biblioteke grada Beograda, sa Ferijalnom i Hostelskom karticom, karticom Bus plus i Euro 26 karticom.

Klabing i boemska tura

Agencija organizuje i "klabing turu", koja uključuje obilazak posebnih klubova i preporuku gde su grupisana najbolja mesta za noćni izlazak, zatim "boemsku turu" po starim kafanama, uz specijalitete nacionalne kuhinje i domaća pića. Svaku čašu prati priča boemskog vodiča o legendama inspirisanim kafanskim ambijentom.

Gosti Beograda mogu da razgledaju grad i avionom, tokom leta na 150 metara iznad Dunava i na 100 metara od Beogradske tvrđave i ušća Save u Dunav.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA