Gradonačelnik Siniša Mali na krstarenju sa beogradskim penzionerima

– Mi njima mnogo dugujemo, zaslužili su da svoje penzionerske dane provedu na pravi način. Pokušavamo da im u 22 dnevna kluba pružimo mogućnost da se razonode, nešto nauče i tako provedu slobodno vreme - rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali družio se sinoć sa beogradskim penzionerima na krstarenju Savom i Dunavom i razgovarao sa njima o problemima, ali i inicijativama koje su mu predložili. Oni su imali priliku da brodom Jahting kluba "Kej" besplatno razgledaju Beograd sa reka, a neki od njih su se sa gradonačelnikom oprobali u vođenju šahovskih figura.

Mali je rekao da je uvek na raspolaganju sugrađanima ali i to da se trudi da svaki problem reši, jer je to njegov "posao, obaveza i zadovoljstvo".

Mi njima mnogo dugujemo, zaslužili su da svoje penzionerske dane provedu na pravi način. Pokušavamo da im u 22 dnevna kluba pružimo mogućnost da se razonode, nešto nauče i tako provedu slobodno vreme. Pokušaćemo da do kraja godine, ako ne otvorimo dnevne klubove u svakoj od opština kao što smo obećali, barem nađemo prostor kako bismo početkom godine to završili. Time ćemo zaokružiti veliku uslugu koju nudimo starijim sugrađanima. Ove godine smo krenuli sa školom za kompjutere, aerobikom, krstarenjem, imaju mogućnost da koriste turističke vodiče i obiđu grad. Svim programskim sadržajima namenjenim starijim osobama obuhvaćeno je više od deset hiljada korisnika u Beogradu. Jedna od novina za ovu godinu je bilo i ovo krstarenje rekama, svim našim starijim sugrađanima je na raspolaganju, ali je i mogućnost da promovišemo Beograd – istakao je gradonačelnik.

Foto-ilustarcija: Beoinfo Foto-ilustarcija: Beoinfo

On je podsetio da Grad Beograd starijim sugrađanima nudi i pomoć u kući za one koji ne mogu da brinu sami o sebi.

Od početka godine uvodimo novu mrežu linija gradskog prevoza, sa njom već sugrađani mogu da se upoznaju na sajtu Grada Beograda, a ako smo nešto propustili, promenićemo. Slušamo sugrađane i na osnovu toga ćemo definisati politike, planove, asfaltirati ulice, sređivati fasade, parkove, igrališta za decu, raditi na privlačenju investicija. Prioritet ove gradske vlasti je pomoć onima kojima je to najpotrebnije – zaključio je Siniša Mali.

Krstarenju su prisustvovali i pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović, direktor Agencije za investicije Luka Petrović i zamenik sekretara za zdravstvo Aleksandar Stefoski.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA