ALEKSA POMAŽE SLEPOM BLIZANCU ILIJI DA POBEDI ŽIVOT: Ova neverovatna priča će vas rasplakati! (FOTO) (VIDEO)

- Ne želim da ljudi misle da su slepi niko i ništa već da mogu da budu neko i nešto. Za sve je potrebna volja - kaže ovaj talentovani dečak

  • 5

Na naš mejl je nedavno stigla jedna priča o petnaestogodišnjem dečaku, Iliji, koji je slep, ali koji ima neverovatan dar za muziku. Ilija svira harmoniku.

ČUDESNO: Slep čovek koji kao da vidi! (VIDEO)

Priču nam je poslao njegov brat blizanac Aleksa, koji je veoma ponosan na svog brata Iliju. On je, u želji da mu pomogne, otvorio kanal na Jutjubu na kojem kači pesme koje Ilija svira i peva. Aleksa je, oduvek, najveća podrška u životu koju Ilija ima. Odlučili smo da posetimo braću i upoznamo ih.

Aleksa i Ilija su rođeni prevremeno, kada im je majka bila u 8. mesecu trudnoće. Ilija je posle rođenja ostao gotovo slep. Roditelji su ga svake godine vodili u Ameriku na lečenje, jer je postojala mogućnost da na desno oko vidi.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Međutim, u pubertetu je definitivno ostao bez nade da će videti. Ovog talentovanog dečaka to, međutim, nije sprečilo da pokuša da ostvari svoje snove.

Kako Aleksa kaže, Ilija je sa 6-7 godina počeo da se interesuje za muziku. Želja mu je bila da upiše klavir u muzičkoj školi ''Kosta Manojlović'' u Zemunu, ali zbog manjka mesta upisao je harmoniku. Bez ikakvih problema je uspeo da savlada osnove muzike i harmonike.

Osvojio je mnogobrojne prve nagrade na takmičenjima, a jedna od njih je i "Akordeon Art" u Bosni i Hercegovini. Danas, sa 15 godina, aktivno svira i peva i to mu dobro ide. Želja mu je da se dalje usavršava ali je to još uvek pod znakom pitanja zbog finansija.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Želeći da pokaže ljudima koliko Ilija može i hoće, uprkos tome što je slep, Aleksa je odlučio da mu otvori nalog na Jutjubu, kako bi zajedno kačili pesme koje Ilija svira i peva.

- U društvu sam malo više ja popularniji nego brat, jer sam im zanimljiviji - rekao nam je kroz osmeh Ilija čija je želja da se usavršava kada je pevanje i sviranje u pitanju i za šta ima veliku podršku porodice.

Aleksa ima veliku želju da bratu u tome pomogne, jer Iliju muzika čini veselim i srećnim. Kaže: ''Uživajte slušajući, kao što i ja uživam dok on svira i peva''.

Ilija je inače učenik srednje PTT u školi za učenike oštećenog vida ''Veljko Ramadanović'' u Zemunu. Pored muzike, interesuje ga i tehnologija. - Ono što mene zanima vezano je za računare, programiranje, jer slepi mogu da programiraju - priča Ilija, koji je takođe i aktivan sportista.

Poslušajte numeru u izvođenju Ilije Simeunovića na klavijaturama:

A ovako Ilija svira harmoniku:

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(J. Marović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lexy

    12. septembar 2015 | 11:41

    Podrska ovoj dobroj deci i dobrim i hrabrim mladicima i njihovim roditeljima. Apelujem na sve ljude "iz sistema" na koje nailaze u svom zivotu, pomozite svojim dobrim delom, olaksajte im put kroz zivot, a oni ce vec svoje mesto pod Suncem pronaci. Vec jesu! Bravo momci!

  • J

    12. septembar 2015 | 12:01

    Ovo treba da bude na tv kanalima, a ne farme,parovi i ostale gluposti za mentalno zatupljivanje.

  • biba

    12. septembar 2015 | 11:40

    Zivi bili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA